Video

Snollebollekes kiest Gelredome boven Philips Stadion: 'Hier horen we thuis'

21 maart om 20:33 • Aangepast 3 april om 02:01
nl
Gaat Snollebollekes verhuizen naar het Philips Stadion? Er komt daar ruimte, omdat Guus Meeuwis na komende zomer stopt met zijn stadionconcerten. “Groots met een harde S”, zegt Rob Kemps lachend in de aanloop naar zijn eigen reeks optredens in het Gelredome in Arnhem die zaterdag begint.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Maar Eindhoven gaat ‘m niet worden, zegt de zanger van Snollebollekes. “Bij de Arena denken mensen aan De Toppers, bij het Philips Stadion denken mensen aan Guus. Hij heeft zelfs de sleutel, dat denk ik echt. Ik vind het eigenlijk ook wel mooi dat Snollebollekes Gelredome is. Ik ga voorlopig dus niet verhuizen.”

Een groter stadion (35.000 in Eindhoven, 28.000 in Arnhem) of lekker thuis in Brabant zijn geen redenen om naar Eindhoven te verhuizen met Snollebollekes. “Het gaat niet om de aantallen, het gaat om de beleving. Ik sta hier sinds 2019, ik heb een ster bij de ingang en ik hang hier groot in de gang. Als ik na een jaar terugkom dan heb ik het gevoel dat ik hier hoor te zijn.”

"We gaan dit jaar beginnen met klassiek ballet."

Terug naar de concerten van dit weekend. Zaterdagavond is het beuken en zondagmiddag doet Kemps het ietsjes rustiger aan, dan is het familieconcert. De concerten beginnen overigens heel verrassend. “We gaan dit jaar beginnen met klassiek ballet, met strijkers. Maar verder verklap ik niks.”

Terwijl een vliegend podium getest wordt, lampen in het stadion knipperen en er nog druk geboord wordt kijkt Rob Kemps uit Best vol trots zijn ‘concertzaal’ in.

“Ik zie een stadion in opbouw. Daar word ik heel erg vrolijk van. Ik kan zelf nog geen tent opzetten op de camping”, grapt Kemps. “Een week vooraf beginnen ze hier met alleen maar zwarte koffertjes. Dan denk ik altijd: ‘Dan moet dus iemand het eerste koffertje open doen. Wat is het eerste schroefje?’ Ik vind het zo knap hoe ze dit neerzetten.”

"Een show in een voetbalstadion is een droom.”

De feestzanger leeft na al die jaren in een droom. “Ik doe dit inmiddels tien jaar. De eerste keer op een biljart in de kroeg is bijzonder, de eerste keer bij 3 Uurkes Vurraf van Omroep Brabant is bijzonder. Maar als je dat kunt uitbouwen naar een show in een voetbalstadion is dat een droom.”

Voor de feestzanger geen streng dieet of regime om zichzelf klaar te stomen voor de concerten. “Maar ik sport wel, voor mijn kuiten. Ik ben de enige zanger in Nederland bij wie het belangrijker is dat zijn kuiten het houden dan zijn stembanden.”

Het stadion in Arnhem (foto: Noël van Hooft).
Het stadion in Arnhem (foto: Noël van Hooft).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.