Video

Zeven auto's betrokken bij ongeluk op A73, weg urenlang dicht

1 april om 18:41 • Aangepast 19 april om 02:07
nl
De snelweg A73 is bij Vierlingsbeek maandagavond drie uur lang in beide richtingen dicht geweest. Dat was het gevolg van een flink ongeluk dat bij het naburige Venray, in Noord-Limburg, gebeurde. Volgens de ANWB waren er zeven auto's bij het ongeluk betrokken. Rond negen uur werd in beide richtingen de rechterrijstrook weer vrijgegeven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond zes uur in de richting van Nijmegen. Nadat de ernst duidelijk was geworden, werd besloten om ook de weg in de rijrichting naar Venlo af te sluiten, om hulpdiensten de ruimte te geven.

Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via Eindhoven en Oss (A67, A2, A50). Die omleidingsroute was vanaf negen uur niet meer nodig. Een woordvoerster van de Limburgse politie wist alleen te melden dat zij op de hoogte was van het ongeluk en dat hierbij één persoon gewond was geraakt.

Schade aan vangrails
Een zegsman van Rijkswaterstaat voegde daaraan toe dat door de aanrijdingen schade aan de vangrails in de middenberm was ontstaan. Die schade werd later op de avond nog hersteld, vandaar dat de linkerrijstrook nog wat langer afgesloten bleef.

Eerder op de avond werd wel het wegdek schoongemaakt en werd bergers de ruimte geboden om twee van de wagens die bij de aanrijdingen betrokken waren, weg te slepen. De andere auto's waren niet zo beschadigd: inzittenden konden hun weg ermee vervolgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!