Video

'Groot verdriet' binnen WC Experience om overlijden oud-bassist

2 april om 09:44 • Aangepast 19 april om 02:10
nl
Peter Jansen, de oud-bassist van de band WC Experience, is op 75-jarige leeftijd overleden. De band uit Raamsdonksveer schrijft op Facebook dat de huidige leden veel verdriet hebben om het overlijden van de man die 25 jaar lang hun bassist was, maar ook de administratie en boeker van de band. Jansen was al langer ziek.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Het overlijden van Jansen komt in een periode dat WC Experience, bekend van feestnummers in het dialect van Raamsdonksveer, het 35-jarig bestaan viert. WC Experience scoorde hits als 'Bakkes oep ne kaai', 'Pannenkoek in mijn onderbroek' en 'Maag ik hier rooke?'. De muzikanten hebben hun genre zelf tot 'Rock 'n Loll' bestempeld.

Jansen was de eerste geluidstechnicus van de band en werd later de bassist. Hij trad 25 jaar lang op in die rol en groeide uit tot de nestor van de band. Door de ziekte van Lewy Body, een zeldzame vorm van dementie, ging de gezondheid van Jansen de laatste jaren steeds verder achteruit.

"We gaan je ontiegelijk missen"

Na zijn afscheidsoptreden in 2015 bleef Jansen actief voor WC Experience. Hij regelde de boekingen van de band en deed de administratie. Ook kwam hij met zijn vrouw nog vaak naar de optredens. "Wij zijn erg dankbaar dat we deze momenten nog met Peter, 'Petej', hebben kunnen delen", schrijft WC Experience op Facebook. "Rust zacht good old Peter. We gaan je ontiegelijk missen!"

In 2023 ging het nummer ‘De Klompendans’ van de WC Experience nog viral op TikTok:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!