Spookstraat gaat binnenkort plat tot onvrede van sommige bewoners

3 april om 22:04 • Aangepast 19 april om 02:04
nl
De sloophamer kan van stal worden gehaald voor de 'spookstraat' van Eindhoven. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad koos deze week voor de bouwplannen in de Rustenburgstraat. In de Tongelrese buurt komen 89 nieuwe sociale huurwoningen. Daarvoor moeten wel eerst 44 huizen tegen de grond. Tot onvrede van sommige bewoners die liever niet verhuizen.

Tijdens de stemming werd duidelijk dat slechts twee politieke partijen tegen de plannen van woningcorporatie Trudo zijn. Bij zowel de SP als de Partij voor Dieren zijn er zorgen over de gevolgen voor de natuur.

Zo is door het stadsbestuur een vergunning verleend om 113 bomen te kappen. Daarom dienden de partijen samen een motie in om zoveel mogelijk flora te besparen. Die motie werd door een merendeel van de partijen van tafel geveegd.

"Ik wil hier niet weg."

Het besluit van de gemeenteraad wordt door een aantal bewoners van de Rustenburgstraat niet met gejuich ontvangen. Hoewel het dichttimmeren van deuren en ramen van de sloopwoningen een spookachtig tafereel oplevert, blijven ze het liefste in hun eigen vertrouwde omgeving wonen.

"Tja, ze zeggen: dit is niet meer modern. Maar ik heb met modern niets te maken. Ik ben 82 jaar oud, voor mij is dit groot genoeg, ik wil hier niet weg." Zo vertelde bewoner Pierre Smulders onlangs.

Volgens Trudo is er weinig keuze. De huizen uit 1947 zijn 'technisch op'. De woningcorporatie verwacht halverwege dit jaar te starten met de nieuwbouw. "Het dorpse karakter van de Rustenburgstraat willen we behouden en daar waar mogelijk op een eigentijdse manier versterken."

Eerder lieten de laatste bewoners van de Rustenburgstraat weten dat ze niet wilden verhuizen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!