Video

Auto rijdt in volle vaart dagbesteding binnen, bestuurder op de vlucht

4 april om 06:05 • Aangepast 19 april om 02:11
nl
Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag een dagbesteding binnengereden in Roosendaal. De auto kwam middenin een lokaal van Dagcentrum De Plataan tot stilstand. De automobilist ging er na de klap vandoor en is nog niet gevonden. De politie roept de bestuurder op om zich te melden.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

"De klap is door meerdere mensen gehoord en zij hebben ook de bestuurder uit de auto gehaald", laat een woordvoerder van de politie weten. "Hij leek gewond, maar heeft het na het ongeluk de benen genomen." De politie weet van wie de auto is en heeft die persoon ook opgezocht. "Maar daar is geen verdachte aangetroffen."

De bestuurder kwam uit de Gerard Doustraat en reed op de T-splitsing met de Gerard Ter Borchstraat rechtdoor.

In het pand zit de dagbesteding van maatschappelijke organisatie SDW. Hier worden activiteiten georganiseerd voor mensen met een beperking. De auto reed rond 02.00 uur in de nacht naar binnen, op dat moment waren er voor zover bekend geen mensen in het gebouw.

Auto in een lokaal
De ravage is groot in het gebouw, maar ook buiten in de tuin. De auto reed eerst een hekwerk omver, reed door de pui het gebouw binnen en kwam in een lokaal van de dagbesteding tot stilstand. De automobilist reed rakelings langs een boom.

Brandweer, politie en ambulance kwamen naar het ongeval. De elektriciteit en het stromend water zijn door de brandweer afgesloten. De brandweer heeft het pand gecontroleerd. Er zijn geen draagconstructies geraakt en dus is het pand veilig verklaard.

De politie is op zoek naar de bestuurder. Die zou volgens omstanders heel hard door de straat hebben gereden, meldt onze 112-correspondent. De auto is door een bergingsbedrijf uit het pand gehaald en afgevoerd.

SDW laat weten dat twee ruimten in het gebouw beschadigd zijn. Twee groepen kunnen daardoor geen dagbesteding volgen op de Plataan. Voor deze cliënten is noodopvang geregeld op een andere locatie van SDW.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!