VDL ziet nettowinst dalen met ruim 200 miljoen euro

5 april om 17:51 • Aangepast 19 april om 02:05
nl
De nettowinst van industriebedrijf VDL uit Eindhoven is vorig jaar gedaald met ruim 200 miljoen euro. De redenen voor de daling zijn problemen met de leveringen van bussen door materiaaltekorten. Daarnaast zorgt het einde van de autoproductie in de fabriek van VDL Nedcar in Born voor de daling van de winst van het bedrijf.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Het nettoresultaat van het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor zich in Eindhoven bevindt, daalde vorig jaar van 298 miljoen euro naar 82 miljoen euro.

Door materiaaltekorten liep de productie van bussen vertraging op. Door de geleidelijke stijgingen van inkoopprijzen werd verlies gemaakt op de orders. Die zijn vooraf namelijk overeengekomen voor een vaststaande prijs.

Overname Van Hool
VDL is niet de enige fabrikant die problemen heeft met de bussenproductie. Onlangs meldde maker van elektrische bussen Ebusco uit Deurne ook al teleurstellende resultaten. De Belgische branchegenoot Van Hool staat zelfs op de rand van faillissement en heeft dringend geld nodig.

Ook dit jaar gaat VDL door de problemen verlies maken op de productie van bussen. Topman van VDL, Willem van der Leegte, laat ondanks de teleurstellende resultaten weten dat het bedrijf uit Eindhoven nog altijd in de race is om delen van Van Hool over te nemen.

HIER LEES JE MEER OVER VDL:

Zo werd eerder meer bekend over de mogelijke overname van de concurrent

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!