Video

Mbo-school ontruimd om gaslek: duizend leerlingen naar buiten

10 april om 14:31 • Aangepast 19 april om 02:02
nl
Een gebouw van mbo-school de Rooi Pannen aan de Kaakstraat in Eindhoven is woensdagmiddag een tijdlang volledig ontruimd geweest na een gaslek. Even na half drie was de situatie onder controle en werd het gebouw weer grotendeels vrijgegeven.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Aanvankelijk was de oorzaak van de lekkage onduidelijk. Medewerkers van de brandweer en netbeheerder Enexis zochten in het gebouw naar de bron van het lek. Uiteindelijk bleek dat tijdens de aanleg van glasvezel een gasleiding was geraakt. De school werd daarop ontruimd. Leerlingen en docenten wachtten ondertussen op en rond het schoolplein. Het zou gaan om ongeveer duizend leerlingen.

"Samen met onze bedrijfshulpverlening (BHV) hebben we het gebouw zo snel als mogelijk ontruimd. Docenten en leerlingen hebben het gebouw veilig kunnen verlaten. De ontruiming duurde slechts vijf minuten. Ook de drie restaurants waar we ouderen te gast te hadden vanwege de lessen, waren snel buiten", vertelt René Megens, directeur Horeca van de Rooi Pannen in Eindhoven.

Voordat de ontruiming plaatsvond waren groepen studenten bezig met een deel van hun examen. "Dat mogen ze op een ander moment inhalen. Bij de ontruiming hebben we snel gehandeld. De gevolgen voor de studenten zullen nog wel even merkbaar zijn", verwacht Megens. Op De Rooi Pannen worden ontruimingen een paar keer per jaar geoefend. "Dit was een realistische oefening. Gelukkig is het met een sisser afgelopen", zegt Megens met gevoel voor humor.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

Ook zaten er op het moment van de ontruiming zo'n honderd mensen, voornamelijk ouderen, te lunchen in het restaurant van de opleiding. Zij zijn tijdelijk opgevangen in het wijkgebouw dicht bij de school. Volgens directeur René Megens was binnen vijf minuten het gehele gebouw ontruimd. Inmiddels is bijna het volledige gebouw weer vrijgegeven. Alleen de ingang van de hotel- en restaurantopleiding is op dit moment nog afgesloten.

"We zaten aan ons toetje toen het alarm afging. Iedereen moest snel maar buiten", zegt een van de oudere gasten "We zaten te wachten op de koffie. Gelukkig werd aan de overkant van de school het buurthuis snel geopend om ons op te vangen. Hopelijk gaan we ons diner later nog eens inhalen."

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!