Video

Man die overleed bij ongeluk op camping was vaste gast: 'Had hart van goud'

11 april om 19:30 • Aangepast 26 april om 09:13
nl
Een dag nadat op camping Boekels Ven een man om het leven kwam nadat hij verstrikt raakte in een grasmaaier, is de campingeigenaar nog aangeslagen. Hij werd meteen gebeld door zijn compagnon die het fatale ongeluk voor zijn ogen zag gebeuren. “Dit is zo heftig, je hoopt dat zulke dingen nooit op je camping gebeuren”, zegt eigenaar Maarten Zon.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het ging woensdagmiddag mis tijdens maaiwerkzaamheden in een speeltuin van de camping. Twee keer per jaar ploegen de eigenaren het grasveld om, zodat het er weer fris bij ligt. Altijd doordeweeks en in rustige periodes, als er weinig gasten op de camping zijn.

Maar woensdagmiddag stond een van de weinige gasten aan de zijkant van de speeltuin toe te kijken. Een 63-jarige man die al jaren vast op de camping staat. “Een gezellige vent die iedereen hielp als ze met iets zaten”, weet Zon. “Bladeren opruimen, kleine klusjes of een kapotte waterleiding, hij deed alles voor de mensen hier. Een goede gast met een hart van goud.”

“Mijn collega hoorde plots een gil en heeft de tractor meteen stilgezet."

Maar deze keer stond hij volgens Zon op het verkeerde moment op de verkeerde plek. De man stond aan de zijkant van de speeltuin toe te kijken hoe het gras werd omgeploegd. Hij zou hebben geprobeerd te helpen door een wipkip aan de kant te trekken en raakte vervolgens met zijn voet in de frees verstrikt. De man raakte bekneld tussen de frees en de tractor en overleed ter plekke.

Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is voor de eigenaar van de camping en de bestuurder van de tractor nog steeds een raadsel. “Mijn collega hoorde plots een gil en heeft de tractor meteen stilgezet. Toen zag hij die man liggen.”

De bestuurder belde Maarten direct. “Ik zag wat er gebeurd was en dan schrik je flink", vertelt hij. "Ik belde meteen de hulpdiensten. Die waren gelukkig snel ter plekke en zijn meteen gaan reanimeren.” Maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke. Woensdagmiddag was het gebied rond de speeltuin afgezet en deed de arbeidsinspectie onderzoek. Het is niet duidelijk wat daar uit is gekomen.

Volgens Zon is er niemand getuige geweest van het drama. Het is op dit moment namelijk erg rustig op de camping. Op een aantal gezinnen na is de camping verder leeg. Alle campinggasten zijn via een brief geïnformeerd over het trieste nieuws.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!