Vrouw is net op tijd weg: explosief blaast ruit uit voorgevel van huis

15 april om 18:10 • Aangepast 27 april om 02:05
nl
Een vrouw is in december in Helmond door het oog van de naald gekropen, toen er een explosief afging dat op het raam van haar huis was geplakt. Een paar seconden daarvoor zat ze nog vlakbij datzelfde raam op de bank. Het slachtoffer doet nu haar verhaal bij Bureau Brabant, want ze wil weten wie dit heeft aangericht. De politie is op zoek naar drie vrouwen die heel waarschijnlijk de bom op het raam plakten van het huis aan het Ockenburghpark.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het is 31 december 2023 als de vrouw ’s nachts gebeld wordt door haar man. Hij is portier in een bar vlakbij hun huis. “Hij belde om te zeggen dat hij flink bedreigd was. Deze mensen wisten waar wij woonden, vertelde hij", zegt het slachtoffer.

De vrouw zit die nacht rond half vier nog op de bank, ze staat op en als ze een paar meter verder is, knalt ineens de hele voorruit eruit. “Het was echt een enorme puinhoop. Het raam kapot, het kozijn kapot, de gordijnen aan flarden en de hond helemaal in paniek."

“Ze hebben andere kleren aan gedaan, dat kan betekenen dat ze uit de buurt komen.”

Volgens de politie moeten de daders hebben gezien dat er iemand op de bank zat. De vrouw had de gordijnen een stukje open. Of de bedreiging werkelijk iets met de explosie te maken heeft, weet de politie niet. “Maar toevallig is het wel.”

Twee van de drie vrouwen kijken door de heg van de buren naar het huis (foto: Bureau Brabant).
Twee van de drie vrouwen kijken door de heg van de buren naar het huis (foto: Bureau Brabant).

Op camerabeelden is te zien hoe drie vrouwen die avond door de straat lopen. De beelden zijn vlakbij het huis gemaakt. Vanaf de Kromme Geer lopen ze door het Ockenburghpark. Zodra ze een beveiligingscamera zien, zetten twee van de drie vrouwen een capuchon op. Een van de drie heeft vaak een oplichtend mobieltje, de politie vermoedt dan ook dat ze op dat moment in contact staat met iemand anders.

“Dit is geen vuurwerk, dit is gewoon een bom. Wat komt hierna?”

De vrouwen verdwijnen even, maar later komen ze terug. “Ze hebben andere kleren aangedaan, dat kan betekenen dat ze uit de buurt komen”, stelt de politie. Dan gluren de meiden vanachter een heg naar het huis van het slachtoffer. Ze lopen naar het huis en enkele seconden later volgen er een knal en een lichtflits.

“Dit is geen vuurwerk, dit is gewoon een bom. Wat komt hierna?”, vraagt het slachtoffer zich wanhopig af. De politie wil weten wie de vrouwen zijn en roept mensen op om zich te melden als ze iets weten over het drietal en de explosie. “De vrouw mag van geluk spreken. Zo’n grote explosie had heel anders af kunnen lopen als zij nog op de bank had gezeten”, besluit de politie.

Bekijk hieronder het verhaal van het slachtoffer en de beelden van de drie vrouwen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!