Liveblog

112-nieuws: gewonden na hevige botsing • bruin kraanwater in deel van Chaam

17 april om 05:58 • Aangepast 27 april om 02:07
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.34

Bruin kraanwater in Chaam

De inwoners van dertig huizen in Chaam worden op dit moment door Brabant Water aangeraden om even geen kraanwater te drinken. In vijf van de dertig huizen komt er namelijk bruin water uit de kraan. Sinds halfnegen wordt er schoon drinkwater geleverd via tanks in de vijf straten waar de huizen staan.

Watermonsters hebben volgens Brabant Water later aangetoond dat het kraanwater in de straten ‘momenteel niet geschikt is voor consumptie voor mensen en dieren’. "We weten gewoon niet zeker wat erin zit", zegt een woordvoerder. "Dan is het beter geen risico te nemen."

22.15

Pinpasfrauder (18) meldt zich

Een 18-jarige man uit Eindhoven is vandaag opgepakt voor het stelen van een pinpas een jaar geleden. De man liep op 21 oktober een verzorgingshuis binnen in Made. Hij wist daar de pinpas van een 87-jarige vrouw te bemachtigen. Later pinde hij met het pas in Terheijden.

De man meldde zich vandaag nadat er deze week bewakingsbeelden van de diefstal werden uitgezonden in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Hij is opgepakt en zit vast.

18.59

Gewonden na botsing

Op de John F. Kennedylaan in Eindhoven zijn zojuist vier auto’s op elkaar gebotst. Drie mensen raakten gewond. De schade aan de voertuigen is flink en de weg ligt bezaaid met auto-onderdelen. De file die ontstond is inmiddels opgelost. De John F. Kennedylaan blijft in de richting van het centrum gedeeltelijk dicht zodat de politie onderzoek kan doen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.25

Zwaar illegaal vuurwerk in schuur

In een schuurtje aan de Cypresstraat in Breda is vanmiddag iets na halfdrie een ‘gevaarlijk en illegaal stuk vuurwerk’ gevonden. Dat meldt de politie. "Het gaat om een flink stuk", aldus een woordvoerder.

De Explosievenopruimingsdienst (EOD) is ter plaatse gekomen om het vuurwerk te ontmantelen. De situatie is onder controle en er worden geen huizen ontruimd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
17.33

Busje met koelgascilinders aangetroffen

In Vlijmen is zojuist een bestelbus met daarin 180 koelgascilinders aangetroffen. De bus stond geparkeerd aan de Statie in Vlijmen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de cilinders mogelijk van heling afkomstig. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de cilinders opgehaald. De bus is door de politie in beslag genomen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.30

Vrachtwagen vast in de berm

De politie van Cranendonck moest vanmiddag plots naar de Zwarteweg in Budel-Schoot omdat daar een vrachtwagen vastzat in de berm naast de weg. De container van de vrachtwagen, gevuld met 25 ton staal, zorgde ervoor dat het voertuig diep wegzakte in de zachte berm.

Vanwege het risico op kantelen werd de weg afgeslote. Een takeldienst uit België werd ingeschakeld om de heeft de vrachtwagen uit de berm getrokken, waarna de chauffeur zijn route kon vervolgen met zijn vracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.21

Bedreiging in seksshop

Een man heeft woensdagmiddag meerdere medewerkers van sekswinkel Candy op de Korvelseweg in Tilburg bedreigd. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd in de winkel. Enkele toegesnelde agenten droegen kogelwerende vesten.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
15.58

Botsing in Breda

Op de Tilburgseweg in Breda zijn zojuist een busje en een motor op elkaar gebotst. De motorrijder is gewond geraakt en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg was afgezet voor het overig verkeer maar is inmiddels weer open.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
15.24

Oudere vrouw uit huis gehaald na gaslek

Een oudere vrouw is woensdagmiddag tijdelijk uit haar huis gehaald na een gaslek in Rijen. Het gaslek ontstond door werkzaamheden aan de Doornbos. De weg werd tijdelijk afgesloten voor verkeer. Enexis en de brandweer zijn ter plaatste gekomen om het lek te dichten.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
15.21

Maar één rijstrook open op de A2

Op de A2 bij knooppunt Batadorp bij Eindhoven is maar één rijstrook open door een ongeluk. Dat meldt Rijkswaterstaat. Door het bergen van de voertuigen heeft verkeer richting het noorden een half uur vertraging.

Lees hier meer over wat er is gebeurd

15.03

Aanrijding op de A27

Op de A27 heeft woensdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. De betrokken persoon is nagekeken in de ambulance, meldt de Politie Breda-Oost op Instagram.

14.58

Persoon zwaargewond door steekvlam

Een persoon is woensdagmiddag zwaargewond geraakt door een steekvlam die vrijkwam bij kortsluiting in een elektrakast, meldt de Politie Leijdal op Instagram. Dat gebeurde in een bijgebouw in de Albionstraat in Tilburg.

12.40

Vader die gestoken is door zoon buiten levensgevaar

De 52-jarige man die in Vlijmen werd neergestoken door zijn 24-jarige zoon is buiten levensgevaar. Dinsdagmiddag rond half vier werden agenten naar de Nobellaan gestuurd. De zoon ging er na de steekpartij vandoor en werd 's avonds door agenten aangehouden in Apeldoorn.

Vader die op straat werd gestoken door zoon is buiten levensgevaar

11.47

Vrouw bedreigd en beroofd door nepcollectant

Een 87-jarige vrouw uit Made is afgelopen oktober bedreigd en beroofd door een nepcollectant in het zorgcentrum waar zij en andere kwetsbare ouderen wonen. De man pinde na de beroving 500 euro in Terheijden.

Vrouw (87) bedreigd en beroofd door nepcollectant

11.33

Man uit kanaal gered door hulpdiensten

Hulpdiensten hebben woensdagochtend een man gered die te water was geraakt in het kanaal aan de Bouwlingstraat in Oosterhout. Volgens omstanders twijfelden de hulpdiensten geen moment en sprongen ze in het water.

Toen de man op de kant was getild, werd hij direct behandeld in een ambulance en naar het ziekenhuis gebracht. Er waren een aantal kinderen getuige. Zij werden opgevangen door agenten. De politie onderzoekt hoe de man in het water terechtkwam.

De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
08.16

Rijstrook dicht door kapotte vrachtwagen

Op de A59 bij knooppunt Hooipolder tussen Oosterhout en Raamsdonksveer was de rechterrijstrook dicht door een kapotte vrachtwagen. De bergingswerkzaamheden duurden tot kwart voor negen. De vertraging voor automobilisten die naar het westen reden, liep op tot een half uur.

Wachten op privacy instellingen...
04.24

Brand in schuur met hooibalen

In een hooischuur aan de Hal in Esch is vannacht brand uitgebroken. In de schuur stonden veel hooibalen. De eigenaar heeft snel met een loader die hooibalen uit de schuur weten te rijden. Hiermee kon worden voorkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden.

Toen het hooi uit de schuur was, kon de brandweer afblussen. Hier kwam veel rook bij vrij. Na ongeveer een uur was de brand onder controle.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
01.56

Rook trekt over Rosmalen

In een autoschadebedrijf in het Gelderse Kerkdriel heeft woensdagnacht een grote brand gewoed. De brandweer rukte uit met dertig voertuigen en kreeg ondersteuning vanuit Den Bosch.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De Veiligheidsregio Brabant-Noord waarschuwde dat die rook naar het zuiden trok, onder meer over Rosmalen. Inwoners werden daarom geadviseerd hun ramen en deuren te sluiten.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!