Peter Gillis blijft baas van Belgische parken, campings krijgen nieuwe naam

17 april om 14:18 • Aangepast 27 april om 02:04
nl
Peter Gillis blijft de baas van zijn Belgische vakantieparken. Hij gaat niet meer verder onder de naam Oostappen Groep. De nieuwe naam wordt 'TOPcampings', laat hij woensdag in een persbericht weten.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Het gaat om de campings Blauwe Meer, Hengelhoef en Parelstrand. Het uiterlijk van de nieuwe website is voor nu hetzelfde als die van de Oostappen parken, alleen de naam is nu 'TOPcampings'.

Vorige week stapte Gillis noodgedwongen op als exploitant van de acht Nederlandse vakantieparken. Hij draagt het beheer over aan een andere uitbater. Wie dat is, is nog niet bekend. De Nederlandse parken gaan wel door onder de naam Oostappen Groep.

Ingetrokken vergunningen
De redenen voor Gillis' vertrek zijn horecavergunningen die worden ingetrokken, parken die gedwongen worden gesloten en rechtszaken die tegen hem lopen. Sinds kort is er in de gemeente Asten een exploitatievergunning nodig voor het runnen van een horecazaak.

Na de aanvraag van zo'n vergunning wordt een Bibob-onderzoek gedaan. Dat is een onderzoek waarmee bijvoorbeeld gemeenten de mogelijkheid hebben om de achtergrond van bedrijven en ondernemers te screenen. Het onderzoek naar de nieuwe beheerder kan twaalf weken duren, zei Desiree Reddering van Stichting Recreantenrecht vorige week.

Grote onzekerheid
De bewoners en gasten van de Nederlandse parken zitten nog altijd in onzekerheid. Iemand anders gaat de Nederlandse parken beheren, maar wie dat is en wanneer dat gebeurt, is nog altijd onduidelijk.

Op het vakantiepark Prinsenmeer mogen mensen die permanent of in het seizoen een chalet hebben alleen in hun tuintje harken, maar niet in hun chalet verblijven. De recreanten hebben vaak wel al betaald voor hun plekje.

Paul Lap is voorzitter van de belangenvereniging van de bewoners op Prinsenmeer. Hij hoopt dat ze afspraken over compensatie kunnen maken met Oostappen Groep, zonder dat hier een advocaat bij nodig is. "Als je een tv koopt en die na een half jaar nog niet hebt gekregen, wil je ook je geld terug."

Al langer problemen
De Oostappen Groep verkeert al langer in zwaar weer. Prinsenmeer sloot in december vorig jaar, omdat de gemeente bang was dat het park werd gebruikt voor criminele activiteiten. Daarnaast was het park niet brandveilig. Vorig jaar werd ook bekend dat Gillis sjoemelde met de boekhouding van zijn parken.

Het uiterlijk van de nieuwe website is niet veranderd (beeld: TOPcampings).
Het uiterlijk van de nieuwe website is niet veranderd (beeld: TOPcampings).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.