Video

Deze straat is al klaar voor het kampioenschap van Willem II

21 april om 21:15 • Aangepast 4 mei om 02:07
nl
Het is in de Langestraat in Tilburg niet de vraag óf Willem II promoveert naar de Eredivisie voetbal, maar wanneer. De Tilburgers hebben er zoveel vertrouwen in, dat ze heel de straat al hebben versierd met spandoeken en vlaggetjes. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan het bijna niet meer misgaan. Al moet de klus nog wel geklaard worden. "We stonden er zo goed voor en nu ga je toch twijfelen of het lukt."
Profielfoto van Luuk GlaapProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Met het gelijkspel tegen MVV Maastricht van zaterdag verspeelt Willem II weer punten, terwijl het er kort geleden nog zo rooskleurig uitzag. "Het ging zo goed, we stonden zoveel punten voor en dus hebben we de vlaggen maar opgehangen", legt Alex Abagi uit, bewoner van de Langestraat. "Nu spelen ze dus weer gelijk en ga ik toch twijfelen aan het kampioenschap."

Gelukkig denkt niet iedereen in de straat daar hetzelfde over en dus werden er deze week 24 spandoeken en vlaggetjes in de kleuren van Willem II opgehangen. "We staan met z'n allen achter de club en met deze actie willen we dit kenbaar maken", vertelt David School. "We maken als het ware een tweede Willem II-straat en iedereen kan ervan meegenieten."

Dat blijkt ook wel als je door de straat loopt, al volgt niet iedereen Willem II op de voet of überhaupt voetbal. "Voor mij hoeft dit niet per se. Ik ben geen voetbalfan en ik weet dus ook niet waarom ze alles hier hebben opgehangen", zegt Job de Boer. "Ik gok dus dat ze eerste staan, maar verder weet ik er niks van af."

"Er is geen rampscenario. Ander moet je dit niet allemaal ophangen."

Willem II speelt de volgende wedstrijd tegen nummer drie FC Groningen en is bij winst zeker van promotie. "Ga maar ervan uit dat we volgende week een feestje hebben hier in de Langestraat", verzekert School. "Het wordt natuurlijk wat spannender, maar we staan er positief in."

Een rampscenario kennen ze in ieder geval niet in Langestraat. "Daar moet je ook niet van uitgaan. Anders moet je dit niet allemaal ophangen in de straat", lacht School. "Ik voel het kampioenschap nu al. Ik zou wel echt heel teleurgesteld zijn als het niet gebeurt", vult Abagi aan.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Willem II kan Eredivisie bijna ruiken: dit is nog nodig voor kampioenschap

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!