Video

Elektrische auto verwoest door brand, garage en carport huis in vlammen op

22 april om 06:52 • Aangepast 4 mei om 02:05
nl
Een elektrische auto die naast een huis aan de Herbergierstraat in Etten-Leur aan een laadpaal stond, is maandagochtend vroeg in vlammen opgegaan. Ook de garage van het huis en de carport zijn verwoest. Er raakte niemand gewond.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De auto stond geparkeerd onder de carport. Het was niet eenvoudig om de elektrische auto te blussen, liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Pas na anderhalf uur was de situatie onder controle.

'Blijf uit de rook!'
De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het huis en het buurhuis. Dat lukte.

Bij de brand kwam een tijd lang veel rook vrij. Buurtbewoners werden opgeroepen uit de rook te blijven. De rook en de brandlucht was volgens de veiligheidsregio tot in het centrum van Etten-Leur, en verder, te zien en te ruiken.

De gezinnen die in de huizen wonen waarnaar het vuur dreigde over te slaan, wisten zichzelf op tijd in veiligheid te brengen.

Adviseur gevaarlijke stoffen
De brandweer zette bij het bestrijden van de brand drie brandweerwagens, een hoogwerker en een voertuig voor watertransport in. Ook waren meetploegen en een adviseur gevaarlijke stoffen aanwezig.

De verwoeste auto werd, nadat deze geblust was, in een dompelcontainer - een container met water - getakeld. Dit omdat de accu anders kan blijven smeulen en het vuur weer kan oplaaien.

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

De bewoner van het huis ontdekte de verwoestende autobrand na een knal: 'Het leek net een bom'

De brand aan de Herbergierstraat in Etten-Leur trekt veel bekijks (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brand aan de Herbergierstraat in Etten-Leur trekt veel bekijks (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De auto, de carport en de garage aan de Herbergierstraat in Etten-Leur zijn bij de brand verwoest (foto: Veiligheidsregio).
De auto, de carport en de garage aan de Herbergierstraat in Etten-Leur zijn bij de brand verwoest (foto: Veiligheidsregio).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!