Video

Bewoner ontdekte verwoestende autobrand na knal: 'Het leek net een bom'

22 april om 10:20 • Aangepast dinsdag om 02:03
nl
De schade aan een huis aan de Herbergierstraat in Etten-Leur die een autobrand daar zondagnacht heeft aangericht, is bij daglicht pas goed te zien. De garage, waarvan een kantoor was gemaakt, ging in vlammen op en ook de carport is verwoest. Beneden in het huis staat na het blussen alles blank. "Voorlopig kunnen we hier niet wonen", heeft de bewoner begrepen.

De vader van het getroffen gezin werd 's nachts wakker van een knal. "Het leek net een bom, maar misschien lag dat aan de akoestiek." Hij wist niet waar die knal vandaan kwam. Toen hij uit het raam keek, zag hij in eerste instantie niets. Maar korte tijd later zag hij de felle brand en ontdekte hij dat de elektrische auto van zijn vrouw in brand stond.

"Ik zag de vlammen voor de voordeur. Toen heb ik iedereen gewekt, hebben we 112 gebeld en zijn we naar de tuin gevlucht. Voor je gevoel duurt het dan heel lang voordat de hulpdiensten er zijn, maar ik denk dat het eigenlijk niet eens zolang geduurd heeft."

"Toen we aankwamen, stond die auto al in de gloria."

De melding van de autobrand kwam rond kwart voor zes binnen bij de brandweer. "Toen we aankwamen, stond die auto al in de gloria en sloeg het vuur over", vertelt officier van dienst John Braspenning van de brandweer. Bij een verkenning kwamen we erachter dat de brand naar binnen was geslagen. Er is daarop ingezet om uitbreiding van de brand te voorkomen."

Het duurde anderhalf uur voordat de brandweer de brand onder controle had. Het blussen van de brand was volgens John, ondanks het feit dat het ging om een elektrische auto, niet zo lastig. "We beschouwen deze brand als een redelijk normale brand.. Je hebt natuurlijk te maken met het aspect elektriciteit. De batterij in de auto zou voor problemen kunnen zorgen, maar daar hebben we bij deze brand weinig problemen mee gehad."

"Er waren nooit problemen met deze auto, helemaal niets."

Volgens de vader van het gezin zijn er nooit eerder problemen geweest met de elektrische auto van zijn vrouw. "Nooit, helemaal niets. Hij stond gewoon aan de lader. Hij heeft tot twee uur 's nachts geladen."

Hij heeft inmiddels de kans gehad door het raam naar binnen in zijn huis te kijken. "Alles staat blank. De situatie boven ken ik nog niet. Daar ben ik heel benieuwd naar, maar we mogen niet naar binnen. Maar het kantoor, de garage, is helemaal weg. Afgebrand."

Hoe hoog het schadebedrag is, kan hij niet inschatten. "Maar we hebben begrepen dat we hier voorlopig niet kunnen wonen. Dus het zal aardig heftig zijn geweest." Waar ze voorlopig onderdak zullen vinden, was maandagochtend nog niet duidelijk. "Maar we hebben vrienden genoeg, dus het komt wel goed."

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Er was even de angst dat het vuur ook zou overslaan naar het huis van de buren

De brand aan de Herbergiestraat in Etten-Leur trekt veel bekijks (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brand aan de Herbergiestraat in Etten-Leur trekt veel bekijks (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!