'Genoeg over koetjes en kalfjes gehad', vinden overstappende BBB'ers

24 april om 15:32 • Aangepast 15 mei om 02:00
nl
Angela Kuiper en Wilfred Lauwen zijn blij met hun overstap van oppositiepartij BBB naar coalitiepartij Lokaal Brabant in de Provinciale Staten. Volgens Lauwen speelden de 'verzuurde onderlinge verhoudingen' in de BBB-fractie een grote rol bij het vertrek. "Van een partij van deze grootte verwacht je gewoon meer", zegt hij.
Profielfoto van Rick Lemmens
Geschreven door

Niet alleen de onderlinge verhoudingen zijn voor Kuiper en Lauwen een reden om over te stappen naar Lokaal Brabant. Lauwen vindt dat het bij de BBB te vaak over boeren gaat. "Wij zijn echt verkozen voor de tweede B, die van burger", zegt hij. "We hebben het genoeg over koetjes en kalfjes gehad, nu willen we echt aan de slag."

"Er moet duidelijkheid komen, zeker voor de jonge boeren."

Met hun komst naar Lokaal Brabant omarmen de twee ook het coalitieakkoord. Toch hoeven ze hun mening niet om te buigen. "Ook toen we nog bij BBB zaten, konden we ons al vinden in het akkoord van de coalitie."

Onderdeel daarvan is de veelbesproken deadline voor stalaanpassingen. BBB wil die van tafel, maar opvallend genoeg hoeft dat van Kuiper en Lauwen niet. "Er moet duidelijkheid komen, zeker voor de jonge boeren. BBB gaat die duidelijkheid niet geven."

"Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken."

Lauwen is ook nog altijd niet te spreken over de actie van zijn oude fractievoorzitter John Frenken. Op eigen houtje bracht de partij het nieuws van de afsplitsing. "Terwijl we hadden afgesproken om dat samen te doen", zegt Lauwen geïrriteerd. "Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken, want zo'n actie moet je niet belonen."

In een reactie laat BBB-fractievoorzitter John Frenken weten dat hij 'met verwondering de diverse argumenten leest' die voorbij komen als onderbouwing van het vertrek van zijn oud-partijgenoten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

De twee ex-BBB'ers lieten maandag weten te vertrekken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!