Liveblog

112-nieuws: protest tijdens herdenking Breda • flinke botsing op kruising

4 mei om 11:47 • Aangepast 18 mei om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.25

Dodenherdenking verloopt rustig, met een stil protest

In Park Valkenberg in Breda is de dodenherdenking rustig verlopen. Er waren meerdere sprekers bij het evenement aanwezig, waaronder burgemeester Depla.

In Amsterdam, bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam, werd er met ingehouden adem gekeken naar mogelijke protesten. De kans bestond namelijk dat protesteerders van de gelegenheid gebruik zouden maken om aandacht te vragen voor hun standpunt rond de oorlog in Gaza. In Breda waren er twee vrouwen bij de herdenking aanwezig, zij hielden een stil protest.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
20.20

Vuurwerk tijdens dodenherdenking

In Etten-Leur hebben mensen vuurwerk afgestoken tijdens de twee minuten stilte op 4 mei. Tot grote irritatie van buurtbewoners. "Ik vermoed in de omgeving van het centrum", laat politiebondwoordvoerder Maarten Brink weten. "Erg jammer en teleurstellend dat mensen oprecht denken dat dit soort gedrag iets bijdraagt aan hun standpunt."

Wachten op privacy instellingen...
18.23

Botsing in Tilburg

Op de kruising van de Burgemeester Bechtweg en de Stokhasseltlaan in Tilburg zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Daarbij raakten meerdere mensen gewond. Er moesten drie ambulances komen.

Een van de inzittenden moest zelfs door de brandweer uit de wagen worden bevrijd. Hoe erg de verwondingen zijn, is niet bekend. Wel zijn de slachtoffers met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie vermoedt dat een van de twee auto's op de kruising door rood is gereden. Verkeersrechercheurs doen verder onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
18.15

Nog altijd veel rookoverlast van brand in Oss

De brand aan de Kanaalstraat in Oss veroorzaakt nog altijd veel rook. Dat komt omdat de brandweer het puin uit elkaar trekt, waardoor het vuur weer oplaait. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren nog altijd gesloten te houden.

De brand brak vrijdagochtend vroeg uit bij het distributiebedrijf Vice Versa aan de Kanaalstraat. 28 uur later had de brandweer het vuur pas onder controle. De brand woedde in een koelcel, waardoor het bluswater bevroren en het blussen heel moeilijk was.

De enorme brand heeft het bedrijf verwoest, bekijk hier de beelden:

17.53

Code geel aangekondigd

Het KNMI waarschuwde in het zuiden en zuidwesten van het land voor overlast door onweer, hagel en hevige regenbuien. Ze gaven code geel af, maar dat is inmiddels weer opgeheven.

Zaterdag is er plaatselijk kans op onweers- of hagelbuien. Er is een kleine kans op hinder voor buitenactiviteiten. Volgens het KNMI onweert het af en toe, niet overal en ook niet de hele tijd. De hagelstenen hebben een grootte van ongeveer 1 cm.

16.50

Wijkagent waarschuwt voor oplichters

Een wijkagent uit Oss waarschuwt op social media voor oplichters in de regio. Volgens de wijkagent bellen er mensen op die beweren dat ze van de politie zijn. "Ze vragen of er geld en sieraden in huis zijn. Dan komt een mooi verhaal over gevaar en dat ze het geld en de sieraden veilig willen stellen." Er zou dan een agent langskomen, die uiteindelijk juist een oplichter is. "Trap er niet in!", schrijft hij op X.

11.45

Kapotte auto op A2

De linkerrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Maastricht was van kwart voor twaalf 's ochtends tot kwart over twaalf 's middags afgesloten bij knooppunt De Hogt vanwege een kapotte auto. De afsluiting leidde tot een drie kilometer lange file vanaf knooppunt Ekkersweijer. De vertraging bedroeg zo'n tien minuten.

10.40

Brandweer laat distributiecentrum Oss uitbranden

De brandweer zet in op het gecontroleerd laten afbranden van het gebouw van Vice Versa in Oss. Het immense vuur is niet overgeslagen naar gebouwen in de buurt. Inmiddels is de brand onder controle.

Lees hier meer.

De brandweer is nog altijd bezig met blussen
De brandweer is nog altijd bezig met blussen
10.12

Man steekt rookbom af in centrum Breda

Een 22-jarige man uit Zevenbergschen Hoek is afgelopen nacht aan de Haven in Breda aangehouden omdat hij een tijdelijk gebiedsverbod negeerde. Hij was eerder op de avond al aangesproken omdat hij met glas over straat liep. Kort daarna stak hij een rookbom af op de Torenstraat. Hij kreeg een proces-verbaal vanwege het verstoren van de openbare orde en een 12-uursverbod voor de binnenstad. Toen hij dat verbod negeerde, werd hij in de cel gezet.

09.46

Vrouw slaat vrouw met bierpul in gezicht

Een 26-jarige vrouw, die werkt in een horecazaak in Breda, is rond middernacht mishandeld door een vrouw. Ze kreeg buiten vanuit het niets bier over zich heen gegooid. De 31-jarige vrouw die dit deed, sloeg vervolgens in een zwaaiende beweging een hardplastic bierpul tegen haar hoofd. Daarbij liep het slachtoffer een bloedende hoofdwond op. Ook zag ze sterretjes. De wond moest gehecht worden.

08.26

Brand gemeld bij DAF Trucks

Rond halfacht vanochtend werd een industriebrand gemeld bij de DAF Trucks aan de Hugo van der Goeslaan in Eindhoven. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten een hoogwerker. Ook de politie kwam daar naartoe, met drie auto's. Maar toen de hulpdiensten aankwamen, bleek de brand al geblust. Door de beveiliging werd geen informatie verstrekt over wat er precies was gebeurd.

De brandweer bij DAF Trucks in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De brandweer bij DAF Trucks in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Ook de politie kwam na de brandmelding snel naar DAFG Trucks in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Ook de politie kwam na de brandmelding snel naar DAFG Trucks in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
07.39

Gestolen auto's

Agenten van het korps Cranendonck-Heeze-Leende zagen afgelopen nacht drie gestolen auto's Nederland binnenrijden. Met hulp van collega-agenten werden de bestuurders van deze auto's aan de kant gezet. Drie mensen zijn aangehouden.

Foto: Instagram politie Cranendonck-Heeze-Leende
Foto: Instagram politie Cranendonck-Heeze-Leende
07.11

Jongeren veroorzaken overlast in Helmond

Een groep jongeren veroorzaakte gisteren overlast op de Veestraat in Helmond. Ze lieten afval achter en zouden voorbijgangers lastig hebben gevallen. Wijkagenten en handhavers spraken de jongeren aan. Die ruimden vervolgens hun troep op en vertrokken. Wijkagenten en boa's blijven deze locatie meenemen tijdens hun surveillancerondjes.

Foto: Instagram wijkagenten Helmond
Foto: Instagram wijkagenten Helmond
04.27

Brand Oss nog niet geblust

De grote brand bij distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na 24 uur nog steeds niet onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. De brandweer is er al sinds de nacht van donderdag op vrijdag aan het blussen. Na de eerste bluswerkzaamheden vrijdagochtend leek het vuur onder controle te zijn, maar daarna laaide de brand opnieuw met volle kracht op. Nog steeds zijn zo'n 250 brandweerlieden uit heel de regio in de weer met het bestrijden van de brand.

Lees hier meer.

Bij de brand in Oss komt veel rook vrij (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Bij de brand in Oss komt veel rook vrij (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
04.01

Zwaargewonde bij crash Eindhoven

Een automobilist is afgelopen nacht zwaargewond geraakt bij een crash met zijn bestelbus in de Van Oldenbarneveltlaan in Eindhoven. Het ging mis rond twee uur. De bestuurder raakte met zijn bestelbus een lichtmast en een boom naast de weg. Het motorblok schoot door die klap uit de auto. Vervolgens vloog de bestelbus over het fietspad naast de weg en kwam die in de struiken tot stilstand. De bestuurder is met spoed naar het traumacentrum in Tilburg gebracht.

Lees hier meer.

Het motorblok schoot bij de crash uit de bestelbus (foto: SQ Vision).
Het motorblok schoot bij de crash uit de bestelbus (foto: SQ Vision).
23.47

Auto slaat over de kop op A77

Een auto belandde gisteravond laat in een sloot naast de A77 bij Boxmeer. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, slipte en sloeg met de auto over de kop. De vijf mensen die in de auto zaten, zijn allemaal nagekeken door ambulancepersoneel. Drie vrouwen moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd.

Na de crash op de A77 werden meerdere hulpverleners opgeroepen (foto: SK-Media).
Na de crash op de A77 werden meerdere hulpverleners opgeroepen (foto: SK-Media).
De auto belandde na de crash op de A77 in een sloot (foto: SK-Media).
De auto belandde na de crash op de A77 in een sloot (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!