Moederdag: hier maak je haar nou écht blij mee en hiermee écht niet

11 mei om 12:00 • Aangepast 22 mei om 02:04
nl
Ieder jaar popt de vraag weer op bij ouders, tenminste als je geluk hebt. 'Mam wat wil je hebben voor Moederdag?' Komende zondag is het weer zover. Je bladert door tijdschriften en struint wat af online. Na uren research naar de beste Moederdagcadeaus ben je voor jezelf geslaagd maar niet voor je kinderen (want: te duur). Uit efficiëntie daarom wat tips van deze moeder en tegelijkertijd ook nog dochter.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De beste cadeaus zijn die waar tijd en aandacht aan zijn besteed. Hoeveel ouders hebben nog ergens die beschilderde steen liggen met 'Mama is een kei'. Of die tekening met dat hart, met de tekst 'Ik vind jou hardstikke lief'. Die schrijffout draag je je kind nog jaren vol liefde na op feestjes. Kortom een onvergetelijke herinnering is geboren op Moederdag door iets te maken of knutselen.

Op bezoek, uitje of toch kopen?
Niet echt creatief? Dan is een belletje naar moeders of, misschien nog beter, een hoogstpersoonlijk bezoekje aan 'ons mam' ook prima. Wil je toch echt uitpakken dan is een dagje samen iets doen; een stad ontdekken, museum bezoeken, uit eten of een fietstocht maken ook een idee.

Niet iedereen heeft zin om er eens goed voor te gaan zitten voor Moederdag. Iets kopen is dan wel zo gemakkelijk. Ook dan helpt het om je toch even te verdiepen in de persoonlijke interesses van moeder om iets passends te vinden. Is dat ook lastig, dan doen bloemen, chocolade, een geurtje, luxe shampoo of een drankje het altijd goed. Je hebt toch even bij moeder stilgestaan.

Een week voor Moederdag voerde ik dit appgesprekje.
Een week voor Moederdag voerde ik dit appgesprekje.

Zelf kreeg ik deze week een appje met de vraag wat ik wilde hebben voor Moederdag. Ik dacht nog; 'Goh ze is er in elk geval op tijd bij dit jaar.' Mijn eerste impuls was, 'ach ik hoef niks.' Mijn oudste nam deze opmerking ooit ter harte voor mijn verjaardag en dat voelde toch niet helemaal lekker. Zeker niet nadat hij eerder zijn spaarpot had omgekeerd voor zijn andere ouder. Sindsdien wil ik altijd iets, al hoeft dat niet per se geld te kosten.

Kruimels
Ik heb altijd wel geweten wat ik niet wil. Ontbijt op bed. Wat een gruwel is dat. Ik hoor nog zo de voetjes de trap aflopen. Het gerommel en gerinkel dat uit de keuken komt. En hoor ik nu dat ze hagelslag op het dienblad zetten? Ik ruik croissantjes uit de oven. Inderdaad die kruimelen net zo erg als beschuit. Daar hoort ook jam bij, weten ze.

"Fijne Moederdag", klinkt het dan terwijl ze het volle dienblad op bed zetten en het kopje koffie in een bruin zwembadje staat. "Ach wat een lieve verrassing jongens", hoorde deze moeder zichzelf zeggen. Een onvergetelijke levendige herinnering was geboren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!