Wijkagent waarschuwt voor gevaarlijke vondst, bewerkte spijkers op de weg

5 mei om 09:36 • Aangepast 18 mei om 02:02
nl
Een wijkagent in Lieshout is verbijsterd over de vondst van bewust bewerkte spijkers die zijn gevonden op de straat Beemdkant in dat dorp. Het gaat om zogenoemde krammen, U-vormige gebogen spijkers die je in een houten ondergrond kunt slaan.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In eerste instantie vermoedde de wijkagent dat de krammen van een lading af waren gevallen. "Maar toen kreeg ik een gevonden kram in handen", laat hij weten op Instagram. "Dit is een bewust bewerkte kram. Het lijkt erop dat deze bedoeld is om banden van voertuigen kapot op te laten rijden."

"Ik zie dit als een wapen."

De wijkagent heeft het vermoeden dat de krammen daar zijn neergelegd vanwege sluipverkeer of verkeer dat daar te hard rijdt. Hij begrijpt dat zoiets vervelend is. "Maar dit is geen oplossing! Hulpverleners maken ook gebruik van deze route en als zij hun banden kapotrijden onderweg naar een reanimatie of zware aanrijding… ik denk dat ik de gevolgen niet hoef uit te leggen."

Daarom richt hij zich in zijn Instagrampost tot de dader of daders. "Ik zie dit als een wapen, er kunnen namelijk flinke aanrijdingen ontstaan als je deze in je band krijgt. Stop hiermee! Wij gaan dit zeker in de gaten houden en een onderzoek starten als we er nog meer aantreffen'.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!