Deze mensen hadden de meest memorabele werkdag ooit met uitzicht op PSV

6 mei om 22:24 • Aangepast 22 mei om 02:04
nl
Vergaderen met op de achtergrond scanderende PSV-fans en harde muziek. Het komt zelden voor maar deze maandag had het personeel van SendCloud in Eindhoven de dag van hun leven. Hun kantoor grenst pal aan het Stadhuisplein, mét uitzicht op de huldiging. "De meest memorabele werkdag ooit", vertelt medewerker Christian de Vries.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Oorspronkelijk komt hij uit Rotterdam, maar hij is wél PSV-fan, net als een groot deel van zijn collega's. Zijn werkdag kwam rond elf uur 's ochtends al tot een einde, want toen begon het al te borrelen op het Stadhuisplein. En laat dat nu net het plein zijn waar SendCloud gevestigd is.

"Ik had wat vergaderingen online, maar met al die herrie kon ik er amper iets van verstaan. Ik heb maar een beetje meegedaan alsof ik het allemaal kon volgen", zegt De Vries met een lach.

Een van de eigenaren van het bedrijf is PSV-fan Rob van den Heuvel. "Schitterend toch, als je zo je week kunt beginnen! Ja, dit wil je op deze manier meemaken. Dit is toch geweldig zo. En we hebben er zo lang op moeten wachten," zegt hij over de club die vóór zondag, in 2018 voor het laatst kampioen werd.

Het vorige kampioenschap zat het bedrijf nog niet op deze toplocatie, toen stond Van den Heuvel zelf tussen het publiek.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Het uitzicht van het personeel van SendCloud (foto: Lobke Kapteijns).
Het uitzicht van het personeel van SendCloud (foto: Lobke Kapteijns).

Het bedrijf telt veel medewerkers uit het buitenland. Een van hen, een Italiaan, zingt op kantoor fanatiek mee met de leus: 'Boeruh! Boeruh!' Het lijkt alsof hij het van jongs af aan heeft meegekregen. Ondertussen zit verderop een Engelse collega die niets met voetbal heeft. "I just worked today, I don't like football", verontschuldigt hij zich.

Als de huldiging op het bordes, het hoogtepunt van de feestelijkheden, rond de klok van half acht nadert, barst het feest op het Stadhuisplein nóg meer los. Met nóg meer vuurwerk en fakkels. Met als gevolg: geen enkel zicht op het podium waar de spelers zich ein-de-lijk laten zien.

Het mag de pret niet drukken. De rook trekt op en het feestje gaat door. Waarschijnlijk ook hier tot in de late uurtjes.

Zo zag dat eruit tijdens de huldiging.
Zo zag dat eruit tijdens de huldiging.
Het uitzicht van het personeel. Foto: Omroep Brabant.
Het uitzicht van het personeel. Foto: Omroep Brabant.
En zo was er even niets te zien van de PSV-selectie op een podium.
En zo was er even niets te zien van de PSV-selectie op een podium.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.