Video

Grote schoonmaak na PSV-feest: 'Hulptroepen ingeschakeld'

7 mei om 15:49 • Aangepast 22 mei om 02:04
nl
Het feest was mooi en uitbundig, maar de troep die er overbleef na de huldiging van de voetballers van PSV maandagavond was groot. Alles opruimen was dinsdag een flinke klus voor de ingeschakelde schoonmakers.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

"Het is een grote puinhoop", vertelt Rick Houthuijzen, terwijl hij zijn veegwagen dinsdagochtend over het Stadhuisplein stuurt. "Het is mijn werk om dit alles schoon te maken. Als het dadelijk weer helemaal netjes is, krijg ik daar een goed gevoel van. Het is wel een hele klus, we zijn nog wel een paar uurtjes bezig hier."

De huldiging maandagavond heeft hij niet bijgewoond. "Dat had ik wel gewild, maar dat is me niet gelukt. Ik was helemaal kapot van het vroege opstaan maandagochtend. Maar ik ben wel voor de tv gaan zitten om het 's avonds live te volgen."

"Dit noemen wij een powerproductie."

Terwijl Rick op het plein bezig is, staat Marcel Schneidenberg op het podium waar maandagavond de PSV-spelers feest vierden. Hij houdt zich daar als technisch producent bezig met het afbreken van het podium en alle installaties. "Ik was hier maandag van half zes 's ochtends tot half twaalf 's avonds ook al om alles te coördineren. Vanochtend ben ik om half acht begonnen, maar de eerste collega's waren hier al om zes uur bezig."

Zo zag het Stadhuisplein in Eindhoven er dinsdagochtend uit, na de PSV-huldiging (foto: Tom Berkers).
Zo zag het Stadhuisplein in Eindhoven er dinsdagochtend uit, na de PSV-huldiging (foto: Tom Berkers).

Dat was nodig ook. "Er moet schoongemaakt worden, doeken moeten worden weggehaald, het podium moet weg, de parkeergarage - die tijdens de huldiging afgesloten was - moet vrijgemaakt worden, toiletten moeten nog worden weggehaald en wat spullen van de tap moeten worden opgeruimd. Er is best veel te doen dus."

Supporters waren uitzinnig, sfeer zat er heel goed in."

De PSV-huldiging vond Marcel - ondanks de korte nacht - heel leuk om bij te wonen. "Dit noemen wij een powerproductie. Alles moest in een heel korte tijd supergoed voor elkaar komen. Maar dat maakt het werk uitdagend."

Hij omschrijft de huldiging van maandag als 'één groot feest'. "Het was superdruk. Supporters waren al vanaf twee uur 's middags op het plein, helemaal uitzinnig. De sfeer zat er heel goed in. Het was heel gezellig en mooi om mee te maken en mooi ook om te zien hoe mensen op alles reageren. Als je er met zijn allen voor zorgt dat zo'n feestje slaagt, is dat heel tof."

"Collega's van de binnenstad hebben hulptroepen ingeschakeld."

Wies is intussen met haar collega's in de weer met blazers om alle troep van de straat te halen. "Het is ontzettend veel werk", knikt ze. "De collega's van de binnenstad hebben daarom hulptroepen ingeschakeld. Zodoende zijn wij nu ook hier. Normaal gesproken richten wij ons op het gebied Gestel. Maar het feest was maandag zo gigantisch! Er kwam zoveel volk op af en er is zoveel troep in de binnenstad, dat wij hier graag komen helpen."

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

100.000 mensen vierden het PSV-feest, dat zorgde voor mooie foto's

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!