Ongeloof na dood van man (90) die van zijn fiets werd geduwd: 'Waarom?'

7 mei om 20:30 • Aangepast 22 mei om 02:02
nl
Buurtbewoners reageren dinsdag geschokt op het nieuws dat de man van 90 die vrijdag in Veldhoven van zijn fiets werd geduwd, is overleden. De mensen die horen wat er is gebeurd, spreken er schande van. Ze hebben geen goed woord over voor de 42-jarige man die is aangehouden omdat hij het slachtoffer op de Heemweg van zijn fiets zou hebben geduwd.
Profielfoto van Luuk GlaapProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door
Luuk Glaap & Tom Berkers

Het slachtoffer viel vlak bij Lunchroom The Post van zijn fiets. Medewerkers hebben hem nog opgevangen nadat hij was gevallen. "Hij zat hier voor het restaurant op een bankje en was aanspreekbaar", legt Demi Visser uit. "Een collega heeft nog een glas water gebracht en gezien dat hij heel erg was geschrokken."

"De politie is nog binnengeweest, samen met zijn kleinzoon, om te vragen wat er was gebeurd. Alleen hebben wij het niet zien gebeuren helaas", vertelt Demi. "Dat hij is geduwd, vind ik echt vreselijk. Je duwt geen oude man van zijn fiets. Ik zou niet weten waarom je dat zou doen."

"Die man heeft ook het recht om hier te fietsen."

Dat ongeloof speelt bij meer mensen in Veldhoven. Vooral ook omdat het slachtoffer een hoogbejaarde man is. "Desnoods geef je de man voorrang uit respect", zegt een buurtbewoner. "Dit moet echt niet kunnen. Die man heeft ook het recht om hier te fietsen."

"Dat je op zo'n manier aan je einde moet komen, dat gun je niemand. Heel erg ook voor de nabestaanden", zegt een ander. "Ik durf nog wel te fietsen, maar het is opletten tegenwoordig. Je bent op je negentigste natuurlijk ook niet meer zo mobiel. Zo triest dit."

De 42-jarige verdachte uit Veldhoven blijft nog zeker twee weken vastzitten, zo werd dinsdag duidelijk. De politie gaat verder met het onderzoek en hoopt dat getuigen nog meer informatie kunnen geven over wat er is gebeurd en over de toedracht.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Hoogbejaarde man overleden nadat hij van zijn fiets werd geduwd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!