Video

Tientallen appartementen ontruimd door gaslek

8 mei om 15:45 • Aangepast woensdag om 16:31
nl
Tientallen appartementen aan de Markendaalseweg in Breda zijn woensdagmiddag ontruimd. In een gebouw in de straat is een gaslek ontstaan. De omgeving is afgezet en de bewoners worden opgevangen in een schoolgebouw.

Het gaslek is ontstaan doordat in een gebouw een gasleiding in een plafond is geraakt. Het is volgens de Veiligheidsregio niet duidelijk hoe die leiding is geraakt. Volgens Enexis zou het gebeurd zijn tijdens een verbouwing. Dit wordt nog verder onderzocht.

Bewoners van een appartementencomplex kregen rond kwart voor drie te horen dat ze het gebouw zo snel mogelijk moesten verlaten. Ook medewerkers van een naastgelegen bedrijf moesten naar buiten. In eerste instantie stond iedereen buiten te wachten. Rond kwart voor vijf kregen ze te horen dat ze in hotelschool Curio konden worden opgevangen.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.

Sandy is een van de bewoners die haar huis uit moest. "Ik kwam net uit de douche. De politie klopte aan en zei dat ik zo snel mogelijk het pand moest verlaten", vertelt ze. "Ik weet niet hoe lang we nog moeten wachten. Maar het belangrijkste is dat we veilig zijn en het lek zo snel mogelijk wordt gevonden."

Ook Mark en Pelle staan buiten te wachten. Ze waren aan het werk bij Custom Connect toen ze plotseling het gebouw moesten verlaten. "We hebben te horen gekregen dat het hier om de hoek is gebeurd bij een verbouwing bij een leegstaand pand. Alles om dat pand moest daarna naar buiten", zegt Mark.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Gaslekken zorgen voor miljoenen euro's aan schade in Brabant, hier lees je hoe dat zit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!