Video

Felle brand in huis, vrouw in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht

9 mei om 05:56 • Aangepast 22 mei om 02:04
nl
Een 41-jarige vrouw is woensdagnacht zwaargewond geraakt bij een felle brand in haar huis aan de 1e Franklinstraat in Eindhoven. Ze is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, laat een officier van dienst weten. De politie gaat niet uit van brandstichting.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De vrouw lag te slapen op de zolder van het huis toen de brand uitbrak. De brandweer laat weten dat de brand vermoedelijk is ontstaan in of bij het bed waar zij lag te slapen. Onderzocht wordt hoe de brand kon ontstaan.

Vlammenzee bovenaan de trap
Mensen die de vlammen zagen, waarschuwden de hulpdiensten en belden bij het huis aan om de bewoners te wekken. In het huis waren naast de zwaargewonde vrouw ook haar ouders en haar kind aanwezig. Zij konden op tijd wegkomen.

De vader van de gewonde vrouw wilde zijn zwaargewonde dochter ook nog naar buiten helpen, maar dit lukte niet vanwege de vlammenzee bovenaan de trap. Het slachtoffer is uiteindelijk door de brandweer naar buiten gehaald. Zij liep ernstige brandwonden op en ademde ook flink wat rook in.

Niet gewacht op traumaheli
Vanwege de ernst van de situatie was een traumaheli opgeroepen, maar daar werd uiteindelijk niet op gewacht. De vrouw is met grote spoed naar een ziekenhuis gebracht.

De brand zelf was relatief snel onder controle en kon beperkt worden tot de bovenste etage. Wel liep het huis fikse rook- en waterschade op. Ook het huis van de buren zou schade hebben opgelopen.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Het slachtoffer liep tweedegraads brandwonden op en is volgens haar vader voor vijftien procent verbrand: 'Maar artsen zijn positief'

Diverse hulpverleners kwamen naar de 1e Franklinstraat in Eindhoven om de brand te bestrijden (foto: SQ Vision).
Diverse hulpverleners kwamen naar de 1e Franklinstraat in Eindhoven om de brand te bestrijden (foto: SQ Vision).
De brand is vermoedelijk ontstaan in of bij het bed waar het slachtoffer lag te slapen (foto: SQ Vision).
De brand is vermoedelijk ontstaan in of bij het bed waar het slachtoffer lag te slapen (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!