Video

Twee vrouwen sloegen alarm bij brand in huis en wisten erger te voorkomen

9 mei om 12:12 • Aangepast 17 mei om 02:02
nl
De 41-jarige vrouw die woensdagnacht zwaargewond raakte bij een brand in een huis aan de 1e Franklinstraat in Eindhoven heeft tweedegraads brandwonden opgelopen. "Ze is voor meer dan vijftien procent verbrand", laat haar vader weten. Hij was ook thuis tijdens de brand, net als zijn vrouw en het zoontje van het slachtoffer. De familie werd gered door twee langslopende vrouwen. "Ik ben hen zo ongelofelijk dankbaar!"
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De vader is erg geschrokken van de brand. Hij heeft nog geen idee hoe het vuur kon ontstaan. Volgens de politie zou er geen sprake zijn van brandstichting. "Je verwacht nooit dat zoiets jou overkomt. En dan gebeurt het ineens."

Gelukkig voor hem en zijn familieleden hadden twee vrouwen die 's nachts door de straat liepen, door dat er iets mis. "Zij hebben ons leven gered. Zij bonkten op de deur en belden 112."

"Haar zoontje heeft haar gelukkig niet gezien."

Het vuur woedde op de tweede etage van het huis. Als je heel goed kijkt, zie je donderdagochtend dat een dakkapel wat zwartgeblakerd is. Maar als je niet weet dat hier brand heeft gewoed, zie je er weinig van. Maar aan de binnenkant is de kamer waar het slachtoffer sliep volledig verwoest, laat de vader weten. "Mijn dochters zoontje heeft dit gelukkig niet gezien. Dat heb ik kunnen voorkomen. Hij sliep een etage lager, bij mijn vrouw en mij "

Hij blijft deze ochtend bij zijn kleinzoon. Zijn vrouw is afgereisd naar hun dochter. Vanwege haar ernstige brandwonden is zij naar het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gebracht. "Ze zijn ondanks alles positief over haar toestand", vertelt hij geëmotioneerd. "Maar brandwonden zijn heel pijnlijk."

"Ik ga een kaarsje branden in de Mariakapel."

Directe buren hadden de brand in het huis in eerste instantie helemaal niet door. "Ik lag al in bed toen mijn vrouw thuiskwam:", vertelt een buurman. "Ze had bij het langslopen niets gemerkt van de brand. Zij deed vervolgens een raam open en de lucht die toen binnenkwam, stonk zo erg dat ik zei: doe maar dicht. Korte tijd later stond de straat vol brandweerwagens. "

Een wat oudere buurtbewoonster reageert aangeslagen op wat er is gebeurd. "Ik vind het zo erg! Het zal je maar overkomen... Je leest weleens over dit soort gebeurtenissen, maar nu ken je de mensen die dit overkomt zelf. Ik ga een kaarsje branden voor het slachtoffer in de Mariakapel."

DIT IS OOK INTERESSANT:

De situatie van het slachtoffer was zo ernstig dat werd besloten woensdagnacht niet op de traumaheli te wachten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!