Zonnepanelen mogen toch blijven liggen in Bossche volkswijk

9 mei om 12:25 • Aangepast 22 mei om 02:04
nl
Goed nieuws voor de meeste bewoners van de oude Bossche volkswijk De Muntel met zonnepanelen op het dak. De gemeente Den Bosch wil de panelen in de wijk toch legaliseren. De bewoners van vijftien huizen lieten de panelen een tot twee jaar geleden installeren via verhuurder BrabantWonen, maar later bleek dat helemaal niet te mogen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De gemeente wilde dat de panelen werden verwijderd omdat de wijk een 'rijksbeschermd stadsgezicht' is. Dat betekent dat de gemeente het oorspronkelijke uiterlijk van de wijk wil bewaren.

En dat geldt dus ook voor de jaren 80-huizen in de Busschietersstraat en het Rietpolderplein. In die twee straten liggen ruim 140 zonnepanelen verspreid over daken van vijftien huizen.

Begin april kregen de bewoners plots een brief van de verhuurder dat de panelen illegaal waren en dat ze er daarom af moesten. De bewoners baalden enorm, want dan zou hun energierekening weer flink omhooggaan.

Toch mogelijk
Nu lijkt er toch weer het een en ander mogelijk, blijkt uit een antwoordbrief van het college van B en W van Den Bosch op vragen die door diverse politieke partijen werden gesteld. De gemeente wil de panelen legaliseren.

"We begrijpen goed dat deze situatie voor de bewoners heel vervelend is, en gaan daarom voor de korte termijn zeer serieus kijken naar het legaliseren van deze zonnepanelen", schrijft de gemeente.

De gemeente is al in overleg met BrabantWonen over een 'maatwerkaanpak' hiervoor. "Voor de langere termijn zullen we als college de beleidsregels tegen het licht gaan houden", besluit het college in de brief.

Volgens regionale krant Brabants Dagblad is één huis uitgezonderd van de legalisatie. De zes panelen die op een gemeentelijk monument op het Rietpolderplein liggen moeten wel weg.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Bewoners waren niet blij dat de zonnepanelen toch weer van de daken afmoesten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!