Voetbalclub was voorbereid op hartstilstand: 'Dat heeft zijn leven gered'

10 mei om 11:40 • Aangepast 22 mei om 02:05
nl
Het gaat goed met de aanvoerder van amateurvoetbalclub Achilles Veen die donderdagmiddag in Oisterwijk een hartstilstand kreeg. “Hij is nog in het ziekenhuis, maar is de nacht goed doorgekomen en weer aanspreekbaar. Gelukkig loopt het goed af”, zegt een opgeluchte Michel Smits, penningmeester van Achilles Veen. Dat komt volgens hem omdat de club was voorbereid op dit soort calamiteiten.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De schrik zat er goed in toen de aanvoerder van de club uit Veen rond de 32e minuut van de finale de beker in het KNVB-district Zuid I naar de grond ging. Hij had een hartstilstand. “We waren er gelukkig snel bij”, zegt Smits.

Goed voorbereid
Het is namelijk niet de eerste keer dat de club daarmee te maken kreeg: twee jaar geleden overkwam het de assistent-trainer. Daarom was de club goed voorbereid, legt hij uit. “Sindsdien zijn we er veel scherper op. Onze medewerkers gaan ieder jaar op cursus.”

Daar heeft hij zijn leven aan te danken, weet Smits zeker. “Er was een AED op het sportpark, er waren snel kundige mensen bij. Dat heeft zijn leven gered. Honderd procent.” Kort erna landde een traumahelikopter op het veld van Trinitas in Oisterwijk waar de finale op Hemelvaartsdag werd gespeeld.

De traumahelikopter op het voetbalveld voor de speler van Achilles Veen (foto: Omroep Zeeland).
De traumahelikopter op het voetbalveld voor de speler van Achilles Veen (foto: Omroep Zeeland).

De wedstrijd werd stilgelegd. Na overleg met alle partijen werd besloten om het duel definitief te staken. De spelers van Goes wilden niet meer verder spelen, omdat ze niet wilden juichen bij een eventueel doelpunt.

Na overleg wordt de wedstrijd, met een 2-0 voorsprong voor Achilles Veen, later uitgespeeld. “Ja, dat wordt een aparte wedstrijd met dubbele gevoelens”, weet Smits. “Maar ja, we moeten morgen alweer gewoon voor de competitie spelen. Alles gaat gewoon door.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Aanvoerder Achilles Veen krijgt hartstilstand: finale tegen Goes gestaakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!