Liveblog

112-nieuws: botsing met drie voertuigen • beveiliger mishandeld op festival

11 mei om 13:15 • Aangepast 22 mei om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.51

Automobilist gaat ervandoor na aanrijden voetganger

Een voetganger is vanavond aangereden door een automobilist op de Ekkerswijer in Son en Breugel. De voetganger werd geschept en belandde via de motorkap op de grond. Wonderbaarlijk genoeg is die daarbij lichtgewond geraakt. De automobilist is na de aanrijding weggereden. De politie heeft met getuigen van de aanrijding gesproken. De voetganger is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie in de buurt van de plek waar de aanrijding gebeurde (foto: SQ Vision/Sander van Gils).
De politie in de buurt van de plek waar de aanrijding gebeurde (foto: SQ Vision/Sander van Gils).
22.07

Traumahelikopter landt in binnenstad

In het centrum van Den Bosch heeft zaterdagavond een traumahelikopter veel aandacht getrokken. Die was opgeroepen en geland in de binnenstad omdat er een vrouw van de trap was gevallen in een hotel. Zij zou zwaar gewond zijn geraakt door de val. Honderden mensen zagen de komst en het vertrek van de helikopter.

De helikopter trok veel aandacht (foto: Omroep Brabant).
De helikopter trok veel aandacht (foto: Omroep Brabant).
21.58

Ongeval met elektrische crossfiets

Een bestuurder van een elektrische crossfiets is zaterdagavond gewond geraakt op de Sluizeweg in Drimmelen. De man raakte met zijn crossfiets van het fietspad en botste hard tegen een boom. De hulpdiensten, waaronder ambulances en een traumahelikopter, kwamen naar de plek van het ongeluk. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De traumahelikopter landde bij de boerenakker waar het misging (foto: Eye4images).
De traumahelikopter landde bij de boerenakker waar het misging (foto: Eye4images).
De crossfiets landde in een beek (foto: Eye4images).
De crossfiets landde in een beek (foto: Eye4images).
21.38

Botsing tussen busje en twee auto's

Op de kruising van de Statendamweg en de Bovensteweg in Oosterhout zijn vanavond een busje en twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Daarbij zijn zeker twee mensen gewond geraakt. Er kwamen meerdere ambulances en politieauto's naar de plek van het ongeluk. De afrit van de Bovensteweg en de kruising van de Statendamweg werden afgesloten voor verkeer. De politie doet er nu onderzoek.

De voertuigen raakten zwaar beschadigd (foto: Eye4images).
De voertuigen raakten zwaar beschadigd (foto: Eye4images).
Ook de andere auto was flink gehavend (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
Ook de andere auto was flink gehavend (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
18.12

Auto rijdt door muur van huis

Op de Willibrordusweg in Oss is vanmiddag een auto een huis binnengereden. De auto doorboorde de gevel van de woning. Het is niet duidelijk hoe de auto van de weg is geraakt en hoe het met de bestuurder is.

De hulpdiensten kwamen naar het ongeval (foto: SQ Vision/Gabor Heeres).
De hulpdiensten kwamen naar het ongeval (foto: SQ Vision/Gabor Heeres).
17.03

File op de A27

Op de A27 tussen Noordeloos en Werkendam is vanmiddag meer dan 40 minuten file ontstaan omdat de rechterrijstrook dicht is. Het gaat om de snelweg in de richting van Breda. Rijkswaterstaat zegt dat het wegdek is beschadigd. De weg gaat vanavond tussen negen en twaalf uur helemaal dicht voor reparatie, zegt Rijkswaterstaat. Het gaat om het stuk snelweg tussen Avelingen en Werkendam.

16.15

Fietser ziet oplegger niet staan en botst

Een fietser is vandaag in Etten-Leur op een trailer van een vrachtauto gefietst. Die stond geparkeerd naast de weg en werd over het hoofd gezien door de fietser. De politie noemt de wijze van parkeren 'levensgevaarlijk' en zegt dat de eigenaar een proces-verbaal kan verwachten. De oplegger is volgehangen met afzetlint om hem zichtbaarder te maken.

De politie hebben linten aan de trailer gemaakt (foto: Wijkagenten Etten-Leur).
De politie hebben linten aan de trailer gemaakt (foto: Wijkagenten Etten-Leur).
15.47

Beveiliger mishandeld bij festival

De politie heeft vanmiddag iemand aangehouden die op het terrein van festival Lakedance in Best een beveiliger heeft mishandeld. De verdachte verzette zich flink toen hij naar het politiebureau werd gebracht, schrijft een agent van politieteam Eindhoven.

15.15

Paard uit sloot gehaald met verreiker

Aan de Marenseweg in Maren-Kessel is vanmiddag een paard uit het water gehaald met een verreiker. Hoe het met het dier gaat, is niet bekend.

Lees hier meer.

13.13

Ongeluk op A27

Verkeer op de A27 van Gorinchem richting Breda kwam vanmiddag enige tijd in een file terecht bij Oosterhout. Daar gebeurde een ongeluk. De vertraging bedroeg ongeveer een kwartier. De file begon bij Geertruidenberg. Rond een uur 's middags kon het verkeer hier weer doorrijden.

10.07

Bestuurder bestelbus aangehouden

Een 34-jarige man uit Oisterwijk is gistermiddag aangehouden nadat hij met zijn bestelbus gevaarlijk over de A58 reed. De bestuurder was al eens eerder betrapt op rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Daarop wilden agenten de bestuurder, toen ze hem tegenkwamen op de A65, controleren. Toen hij de politie zag, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Naar de A58, over de vluchtstrook. Bij parkeerplaats Kerkeind ging hij van de snelweg af. Daar stopte hij. Agenten hielden de man aan. Uit een indicatieve speekseltest bleek dat hij mogelijk onder invloed van drugs was.

10.05

Scooterrijder op spoor

Een scooterrijder die op de vlucht was voor de politie reed gisteravond enige tijd over het spoor in Roosendaal. Agenten konden hem na een achtervolging aanhouden. De agenten zagen de man zonder helm en op een gestolen scooter rijden op de Willem Dreesweg. Toen ze hem wilden controleren, ging de man er via het spoor vandoor. Vlakbij de Vijfhuizenberg reed de man van het spoor af. Hij stapte af, stak de spoorweg over en rende weg. Tevergeefs, een agent kon hem stoppen.

Lees hier meer.

09.44

Jongen (16) met mes in trein

De jongen die gisteravond werd aangehouden bij het station van Boxmeer omdat hij een een mes op zak had, is 16 jaar oud. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De jongen zat in een trein en had geen treinticket bij zich. Hij bleek ook geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Daarop schakelde Arriva de politie in. Toen agenten hem fouilleerden, ontdekten zij het mes. Dat is in beslag genomen. De man heeft een boete gekregen.

foto: politielandvancuijk/Instagram.
foto: politielandvancuijk/Instagram.
09.30

Afrit A17 dicht

Op de A17 van Roosendaal richting Dordrecht was de afrit Oudenbosch vanochtend urenlang afgesloten vanwege een spoedreparatie. Wat er precies werd hersteld, is niet naar buiten gebracht. Rond halfelf werd de afrit vrijgegeven.

08.51

Scooter van de snelweg afgehaald

Wijkagenten in Breda zagen gisteravond een scooterrijder op de vluchtstrook van de A58 rijden. De politie heeft de bestuurder van de weg af begeleid en naar een veilige plek gebracht. Agenten hebben hem een proces-verbaal gegeven.

Foto: Instagram Wijkagenten Breda Centrum
Foto: Instagram Wijkagenten Breda Centrum
08.30

Politiehelikopter ingezet om asociale bestuurder te vinden

De Verkeerspolitie Oost-Brabant zocht gisterenavond samen met een politiehelikopter naar een asociale bestuurder op de A59 bij Rosmalen. De man bleek onder invloed van cocaïne te zijn, waarop hij werd aangehouden.

Lees hier meer

08.23

Man levert rijbewijs in na te hard rijden

Een 59-jarige man moest gisterenavond zijn rijbewijs inleveren. Op de N267 bij Oudheusden reed hij 148 kilometer per uur waar hij 80 kilometer per uur mocht. Agenten zagen hem een uur later weer door Oudheusden rijden waarna hij een proces verbaal kreeg.

Lees hier meer

01.23

Automobilist rijdt hek parkeerterrein Efteling kapot

Een automobilist reed rond middernacht met zijn auto een hek bij het parkeerterrein van de Efteling aan de Europalaan in Kaatsheuvel omver. Dit gebeurde nadat hij de macht over het stuur verloor. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Het hek bij het parkeerterrein van de Efteling werd eruit gereden (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het hek bij het parkeerterrein van de Efteling werd eruit gereden (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
00.04

Ruzie groepen jongeren in Vught

Tijdens een ruzie tussen twee groepen jongeren aan het Moleneindplein in Vught werd gisteravond gedreigd met een mes. Meerdere handhavers en eenheden van de politie kwamen daarop naar het plein. Handhavers vonden het mes in een afvalbak. Een minderjarige verdachte werd aangehouden. Naar verluidt zou het gaan om een 14-jarig meisje. De politie doet onderzoek.

Het mes werd teruggevonden in een afvalbak (foto: Bart Meesters).
Het mes werd teruggevonden in een afvalbak (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!