Nikkie de Jager deelt toch niet de songfestivalpunten uit

11 mei om 20:58 • Aangepast 22 mei om 02:05
nl
Nikkie de Jager deelt toch niet namens Nederland de punten uit tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival zaterdagavond. De Udense visagiste vindt het niet goed voelen, vertelde ze in een videoboodschap die te zien was in de voorbeschouwing op de finale.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De Jager zei daarnaast op Instagram dat de beslissing om toch geen punten uit te delen namens Nederland samen met AVROTROS werd genomen. De omroep legde de beslissing uit met met het volgende statement: "Nu AVROTROS niet langer onderdeel is van de finale van het Eurovisie Songfestival, voelen we ons niet geroepen om live punten uit te delen. Net als Nikkie hadden wij deze avond heel anders voorgesteld."

Het statement van de omroep kwam na het besluit van songfestivalorganisatie EBU om Joost Klein te diskwalificeren omdat er een aanklacht wegens bedreiging tegen de zanger ligt. Hij zou een bedreigend gebaar naar een cameravrouw hebben gemaakt toen zij hem buiten de show om filmde. Hij had haar gevraagd om dat niet te doen.

Leeuwarden
De Jager zou tijdens de finale live vanaf de 'Europapaparty' in Leeuwarden de punten aan de andere landen uitdelen. Het feit dat Joost Klein is gediskwalificeerd, verandert daar niets aan, zei Sipke Jan Bousema eerder zaterdag nog namens de organisatie van het songfestivalevenement in de Friese hoofdstad. Op die keuze kwam De Jager dus terug.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Nikkie geeft songfestivalpunten, ondanks diskwalificatie Joost Klein

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Poll

Het is goed dat Nikkie toch geen punten uitdeelt namens Nederland.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!