Video

Fietser die mogelijk met opzet werd aangereden door Wegenwacht is overleden

18 mei om 16:30 • Aangepast 31 mei om 02:06
nl
De 56-jarige fietser die donderdag in Eindhoven mogelijk met opzet door een bestuurder van een ANWB-bus werd aangereden, is zaterdag aan zijn verwondingen overleden. De aangehouden chauffeur zit nog vast, meldt de politie.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

De bestuurder van het busje, een 58-jarige man, werd na de aanrijding op de Van Minderhoutstraat aangehouden door de politie. De ANWB bevestigde donderdag dat het om een medewerker van de Wegenwacht gaat.

De politie denkt, na het eerste onderzoek, aanwijzingen te hebben dat de automonteur van de pechhulp het slachtoffer met opzet heeft aangereden. De man wordt woensdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Na de aanrijding was de Van Minderhoutstraat donderdag urenlang afgesloten voor politieonderzoek. De recherche bekeek camerabeelden en sprak met getuigen. De bus van de Wegenwacht en de fiets van het slachtoffer werden in beslag genomen voor verder onderzoek.

Vrijdag meldde de politie al dat de 56-jarige fietser nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis lag. Daar is hij zaterdag aan zijn verwondingen overleden.

Tot nu toe is onduidelijk welk motief de automonteur kan hebben gehad om de fietser opzettelijk aan te rijden.

Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis (foto: SQ Vision/Dave Hendriks).
Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis (foto: SQ Vision/Dave Hendriks).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!