RKC-selectie door het dolle heen: 'Het was een gekkenhuis'

19 mei om 19:20 • Aangepast 31 mei om 02:06
nl
De ontlading bij RKC Waalwijk zondagmiddag was enorm. De Waalwijkers verloren dan wel met 3-1 van PSV, maar dat was voldoende om ook volgend seizoen in de Eredivisie uit te komen. "Dat is wat voetbal mooi maakt. Je kunt samen huilen, maar bij mooie momenten ook samen successen vieren", aldus doelman Etienne Vaessen.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Trainer Henk Fraser sprak van een gekkenhuis na het laatste fluitsignaal. "Dit was de eerste keer dat ik kan ontspannen na een nederlaag. Deze handhaving is zo belangrijk voor RKC Waalwijk. De ontlading op het veld was dan ook enorm. In de kleedkamer was het een gekkenhuis. Iedereen is zeiknat."

"We zijn zo blij dat we in de Eredivisie blijven."

Handhaving was het belangrijkste doel van de club en dus is het seizoen geslaagd. "Je weet welke begroting de club heeft, dus er is altijd rust gebleven. We hebben altijd veel vertrouwen in elkaar gehad. We zijn dit seizoen wel tegen nederlagen aangelopen waarbij het ook onze kant op had kunnen vallen. Daarom zijn we zo blij dat we in de Eredivisie blijven."

Fraser benoemt ook een ander punt waar hij trots op is. "Ik zie het als een opdracht om spelers te laten ontwikkelen. Ook dit seizoen zijn er jongens die zich uitstekend hebben laten zien. Als ik bij een andere club zou werken, had ik het wel geweten. Het is wel jammer dat die ontwikkeling niet helemaal samen is gegaan met resultaten, want daar wordt naar gekeken."

"Het was één van de zwaarste seizoenen uit mijn carrière."

Voor Etienne Vaessen was het een bijzonder seizoen. Deze handhaving voelt voor hem heel erg lekker, maar natuurlijk denkt hij ook nog weleens aan de botsing met Ajax-spits Brian Brobbey waarbij hij gewond aan zijn hoofd raakte. "Het was één van de zwaarste seizoenen uit mijn carrière, vooral mentaal. Ik ben zo blij met dit eindresultaat. Na afloop op het veld en in de kleedkamer ging het helemaal los."

Voor Vaessen komt er een einde aan zijn jarenlange dienstverband bij RKC Waalwijk. "Ik ben blij dat ik afgelopen zomer ervoor koos om nog een jaar te blijven. RKC blijft in de Eredivisie, daar hebben we het met z'n allen voor gedaan. En dat met een nieuwe selectie en veel jonge jongens. Nu start de zoektocht naar een nieuwe club, maar daar ben ik nog niet mee bezig."

"Het zal veel vliegen worden, maar ik kijk er naar uit."

Eerst gaat Vaessen komende woensdag met de selectie naar RKC Waalwijk naar Ibiza om de handhaving te vieren. Daarna reist hij naar de Surinaamse selectie, waar hij zijn debuut als international hoopt te maken. Op zijn rug staat Burnet, de naam van zijn vader. "Ik kijk uit naar het spelen van de WK-kwalificatiewedstrijden, een mooie ervaring. Daarna ga ik met mijn vrouw en kind op vakantie. Het zal veel vliegen worden, maar ik kijk er naar uit."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

RKC Waalwijk blijft in Eredivisie ondanks verlies tegen recordbreker PSV

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!