Liveblog

112-nieuws: wateroverlast Oosterhout • grote zoekactie politie in Breda

20 mei om 06:05 • Aangepast 18 juni om 01:17
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.12

Grote zoekactie in Breda

De politie is bezig met een grote zoekactie in en rond de Gasthuisvelden in Breda. Er is veel politie op de been en ook een politiehelikopter aanwezig. De politie verricht op dit moment een buurtonderzoek. In het centrum is de zoektocht inmiddels afgeschaald, zegt een woordvoerder van de politie. "We hebben een melding gekregen van een verdachte situatie. Het heeft te maken met een lopend onderzoek. Meer willen we er momenteel niet over kwijt."

Foto: Perry Rovers/SQ Vision
Foto: Perry Rovers/SQ Vision
17.42

82-jarige vrouw vermist

De politie meldt via Burgernet de vermissing van een 82-jarige vrouw die voor het laatst is gezien in de Paus Adriaanstraat in Tilburg. De vrouw heeft een lichte huidskleur, bruin kort haar en draagt een bruine blouse, donkere broek, een rode kralenketting, een bril en heeft een zwarte handtas mee. Ze loopt met een blauwe rollator. Bel bij tips met 112.

UPDATE: De vrouw is in goede gezondheid aangetroffen.

17.37

Vrouw botst tegen lantaarnpaal en belandt in sloot

Op de Broekdalerbaan in Beek en Donk is vanmiddag een vrouw met haar auto van de weg geraakt en eerst tegen een lantaarnpaal gebotst, daarna tegen een paal met wegbewijzering en vervolgens in een sloot beland. De vrouw kwam vanuit de richting Helmond. Volgens de politie is de vrouw vermoedelijk onwel geworden. Ze is met een ambulance met onbekende verwondingen meegenomen. De auto is door een bergingsbedrijf op getakeld. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
16.26

Wateroverlast in Oosterhout

In verschillende delen van Oosterhout is wateroverlast ontstaan na hevige regenval. Bij een meubelzaak aan de Abdis van Thornstraat is de winkel blank komen te staan. De brandweer werd gealarmeerd maar kon niet heel veel betekenen. Een dompelpomp werd achtergelaten om het water naar buiten te pompen. De meubelzaak, die uitverkoop houdt, moest zijn deuren sluiten wegens gevaar met stroom. Ook de Abdis van Thornstraat zelf staat onder water. Auto’s moeten door zeker een laag van twintig centimeter water rijden. De bui zou van korte duur zijn, maar houdt nu al ruim een uur aan.

De Abdis van Thornstraat staat onder water (foto: Marcel van Dorst)
De Abdis van Thornstraat staat onder water (foto: Marcel van Dorst)
14.47

Auto raakt fietser op toerit A2

Een fietser is vanmiddag aangereden op de toerit naar de snelweg A2 in Maarheeze. De vrouw fietste op het fietspad van de Vogelsberg en wilde de toerit oversteken. Hierbij zag ze een naderende auto over het hoofd. Mogelijk heeft het hoge gras ertoe bijgedragen dat de fietsster de auto niet goed opmerkte. De bestuurster van de auto kon niet meer op tijd remmen. De vrouw werd in de ambulance onderzocht, maar hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis. Ook de bestuurster van de auto en haar hond kwamen met de schrik vrij. De toerit naar de A2 richting Eindhoven werd tijdelijk afgesloten voor verkeer. Het verkeer werd omgeleid via de toerit bij Budel.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.39

Ongelukkige val in Raamsdonksveer

Een man is vanmiddag ongelukkig ten val gekomen. De verwondingen waren dermate ernstig dat twee ambulances en een trauma-team ter plaatse kwamen. Het ongeluk gebeurde op een sportterrein van het handbalvereniging HMC aan de Kloosterweg in Raamsdonksveer. Een traumahelikopter landde op het verharde speelveld van de handbalvereniging.

Het slachtoffer is met spoed en onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg overgebracht. Hoe de man ten val is gekomen is niet bekend.

10.00

Brand in zorgcomplex blijkt geen brand

De brandweer werd vanochtend rond zes uur gealarmeerd voor een brand in een zorgcomplex aan de Laan van Henegouwen in Roosendaal. Dat bleek al snel iets anders te zitten: na onderzoek van de toegesnelde brandweer bleek dat er nooit brand was in het gebouw. Het zorgcomplex is niet ontruimd geweest.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
09.42

16-jarige opgepakt na inbraak

Een 16-jarige jongen is opgepakt omdat hij in de nacht van zondag op maandag werd betrapt tijden het inbreken in zijn woonplaats Breda. De knbul probeerde in een garagebox aan de Boutensstraat te komen. Omstanders zagen dat en hielden de jongen vast.

Lees hier meer.

08.40

Auto belandt van struiken op afrit

Een automobiliste is vannacht van de weg geraakt op een afrit van de A59 bij Vlijmen. De bestuurster merkte een bocht in de afrit mogelijk te laat op en raakte van de weg. De auto kwam tot stilstand in een plantsoen. De bestuurster raakte niet gewond bij het ongeval. Het voertuig is wel zwaar beschadigd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
06.29

Bedrijfspand uitgebrand

Aan de Greefstraat in Eindhoven is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken bij een bedrijf dat feesten en bruiloften organiseert. Het pand van het weddingsplannersbedrijf kon niet worden gered en is uitgebrand.

Lees hier meer.

06.02

Bushokje geramd

Op de Heemweg in Veldhoven heeft een auto rond middernacht een bushalte geramd. Volgens de bestuurder was hij de macht over het stuur verloren. Hij raakte lichtgewond. Een takelwagen heeft het wrak getakeld. De bushalte raakte zwaar beschadigd.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
21.15

Botsing in Oss

Bij een botsing op de kruising van de Kromstraat met de Vlasstraat in Oss, zijn twee auto's beschadigd. Een bijrijder moest worden nagekeken door ambulancepersoneel maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Beide auto's liepen flink wat schade op en moesten worden afgevoerd door een bergingsbedrijf. Een voorrangsfout lijkt de meest waarschijnlijke oorzaak van het ongeval.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision,
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision,
20.30

Brand in woonboerderij met rieten dak in Den Dungen

In een woonboerderij met een rieten dak aan de Bramerslandstraat in Den Dungen is zondagavond rond acht uur brand uitgebroken. Vermoedelijk is de bliksem ingeslagen in het dak. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het dak wordt al verloren beschouwd.

Lees hier meer.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!