Video

Stefan zag zijn sportschool bijna in rook opgaan: 'Ik schrok me kapot'

20 mei om 19:00 • Aangepast 31 mei om 02:06
nl
Stefan Rijnders komt met de schrik vrij. De politie stond maandagnacht voor de deur om te zeggen dat zijn sportschool in brand stond, maar het bleek een vergissing. De opslag naast de sportschool in Eindhoven brandde, al is er wel veel rookschade bij de sportschool. En dus kan er even niet gesport worden. "Ik schrok me kapot. De sportschool is mijn leven."
Profielfoto van Luuk GlaapProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door
Luuk Glaap & Tom Berkers

Een goede nachtrust zat er voor Stefan dus niet in, want die werd abrupt onderbroken. "Ik lag in bed en er werd aangebeld. Vervolgens bleven ze maar aanbellen. En toen zag ik dat het de politie was. Ze vertelden dat de sportschool in brand stond en dat het zou zijn aangestoken. Mijn vrouw dacht meteen dat ik vijanden had."

"Na vijf minuten rijden kwam ik bij de sportschool en zag ik dat het gelukkig voor mij het pand van de buren was. Uit de sportschool kwam veel rook en de deur hadden ze met geweld eruit gehaald. We zijn 24 uur per dag open, dus ze willen zeker weten dat er niemand binnen is."

"De sportschool is mijn leven. Als er echt brand was, dan was ik alles kwijt."

De schrik zit er nog goed in bij Stefan, die zijn levenswerk bijna in rook zag opgaan. "Ik ben al achttien jaar hier bezig en dan zeggen ze dat je sportschool in brand staat. Dit is echt mijn leven. Als er echt brand zou zijn, dan was ik alles kwijt geweest. En dan zou ik niet weten wat ik moet doen."

Gelukkig valt de schade dus mee en is er met man en macht gewerkt om alle rook uit het pand te halen en de roetdeeltjes op te ruimen. "We gaan om 13:00 uur weer open, maar de mensen die groepslessen volgen moeten nog even wachten. Die ruimtes hebben meer schade opgelopen, net zoals de fysioruimte, de ruimtes van de personal trainers en mijn kantoor."

"We hebben de dader op beeld, maar verder weten we niks."

De brand brak uiteindelijk uit bij een opslag van een weddingplanner. "Ik ken de vrouw die het pand verhuurt en heb meteen gevraagd of ze vijanden heeft. Je steekt niet zomaar een pand in de fik. Ik ben nu namelijk ook de dupe."

Stefan hoopt dat het allemaal wordt opgelost en met zijn camerabeelden kan dat wellicht sneller gaan. "We hebben de dader op beeld, maar verder weten we niks. Het is voor de politie ook zoeken naar een speld in een hooiberg."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Pand van weddingplanner gaat in vlammen op, onderzoek naar brandstichting

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!