Video

'Dodelijk slachtoffer had geld uit bus van wegenwachter gestolen'

20 mei om 17:45 • Aangepast 31 mei om 02:05
nl
De wegenwachter, die afgelopen donderdag in Eindhoven een fietser aanreed, ging mogelijk achter hem aan omdat hij geld had gestolen uit de werkbus. Dat zeggen de buurtbewoners in de Van Minderhoutstraat waar de aanrijding gebeurde. De schok in de buurt is groot.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Wil Ammerdorfor zag het ongeluk vlak voor zijn neus gebeuren. "Hier ging het mis," wijst hij. "Ik schrok van het geluid van autobanden. Toen ik omkeek zag ik een busje heel dicht achter een fietser rijden. In de bocht raakte hij hem van achteren. De chauffeur trapte nog hard op de rem, maar de man lag al onder de bus."

"Ik zag meteen dat het mis was."

Wil had meteen in de gaten dat het ernst was. "Ik zag meteen dat het mis was. Dat kwam door de manier waarop het slachtoffer erbij lag. Heel akelig om te zien." Ook de chauffeur van de ANWB-bus was volgens Wil geschrokken. "Hij remde, maar het was al te laat. Ik zag dat hij in paniek was en hij riep bel 112, bel 112!"

Ook Filip Kedzierski was getuige van het drama in de Van Minderhoutstraat in de wijk Tongelre. "Ik zag hoe de fietser werd aangereden en onder de bus terecht kwam. En toen reed de bus nog een keer achteruit terug."

Filip denkt overigens niet dat de chauffeur met opzet twee keer over de man heen reed. "Hij was volgens mij geschokt en in paniek. Ik denk ook niet dat hij hem opzettelijk wilde aanrijden." Dat is ook wat Wil denkt. "Ik denk echt niet dat hij die man dood wilde rijden. Hij was zelf ook helemaal van slag. Dat hij nog een keer met zijn bus achteruit reed was volgens mij omdat hij nog op het slachtoffer stond. De situatie is gewoon helemaal uit de hand gelopen."

Volgens meerdere buurtbewoners is diefstal van geld uit de ANWB-bus vermoedelijk de aanleiding voor de achtervolging. Filip hoorde ook vrienden van het slachtoffer daarover praten. "Die waren boos. Ze zeiden dat hij geld had gestolen, maar dat dat geen reden was om hem dood te rijden."

"ANWB is geschrokken en aangedaan."

De ANWB laat weten geschrokken en aangedaan te zijn door het ongeluk. "We leven mee met de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Onze gedachten en steun gaan ook uit naar onze collega, zijn familie en alle betrokkenen. Op dit moment doet de politie onderzoek naar de toedracht van het ongeval, waaraan wij onze volledige medewerking verlenen."

De chauffeur van het busje zit nog vast. Woensdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!