Video

Oplettende ambulancemedewerker is bij toeval direct bij zolderbrand

21 mei om 11:50 • Aangepast 31 mei om 02:05
nl
Op de zolder van een huis aan de Ringbaan-Noord in Tilburg is dinsdagochtend brand uitgebroken. De bovenverdieping is uitgebrand. Een medewerker van de ambulance die door de straat reed zag de brand per toeval en was direct ter plaatse om eerste hulp te verlenen.

De ambulancemedewerker zag dat er rook uit een raam kwam van een huis in de straat. Hij twijfelde geen moment en waarschuwde de bewoner. Die was al op de hoogte van de brand omdat het rookalarm was afgegaan.

Eerder meldde de brandweer aan Omroep Brabant dat de ambulancemedewerker ook degene was die de brand als eerste ontdekte. Dat bleek achteraf dus niet het geval.

Onder controle
Er raakte niemand gewond. De brandweer had de brand aan het eind van ochtend onder controle. Een deel van het dak werd gesloopt zodat de brandweer het vuur beter kon blussen vanuit een hoogwerker.

De bewoner wordt ergens anders opgevangen. Omwonenden zijn geschrokken van wat er is gebeurd. "Ik hoorde de brandweer en was bang dat de brand bij mijn buren was", vertelt een buurtbewoonster. "Het stinkt nu enorm, dus ik heb de ramen maar dicht gedaan."

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Noël van Hooft.
Foto: Noël van Hooft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!