NAC vol vertrouwen ondanks gelijkspel: 'We geloven in de Eredivisie'

21 mei om 22:56 • Aangepast 31 mei om 02:04
nl
De late gelijkmaker van FC Emmen voelt voor de spelers van NAC als een harde klap. Toch is er vertrouwen dat komende zaterdag in de return de finale van de play-offs wordt bereikt. "We spelen voor een plaats in de Eredivisie. Ik geloof er honderd procent in dat we dat kunnen bereiken," aldus aanvaller Roy Kuijpers.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Kuijpers hoopte de 1-0 voorsprong over de streep te trekken, maar in de slotfase sloegen de Emmenaren toe met een rake penalty: 1-1. "Een strafschop door een ongelukkige handsbal, dat kan gebeuren. Jammer, zeker omdat we voor rust een aantal kansen hadden om meer te scoren. We hadden lange tijd de controle, maar FC Emmen ging wat anders spelen. Daar hadden we moeite mee."

"We moeten het daar gaan flikken."

Zaterdag verwacht de aanvaller dat zijn ploeg weer scherp aan de start staat. "We moeten het daar gaan flikken. De komende dagen gaan we bekijken hoe we het aan gaan pakken. Ik heb vertrouwen in onze groep, we hebben de laatste wedstrijden laten zien dat het erin zit."

"Ik merkte dat mijn benen volliepen."

Kuijpers is deze play-offs basisspeler, maar de maanden daarvoor hield hij veelal de bank warm. "De eerste wedstrijd tegen Roda JC speelde ik redelijk, de return ging goed en in die wedstrijd scoorde ik. Vandaag merkte ik dat mijn benen volliepen. In zo'n korte tijd meerdere wedstrijden spelen is vermoeiend. Ik hoop zaterdag in Emmen mezelf weer te laten zien en belangrijk te zijn."

"Geweldig hoe de supporters ons steunden."

Verdediger Boyd Lucassen zorgde er met meerdere keiharde ingrepen voor dat de supporters op de banken stonden. "Andere jongens gingen daarin mee. Het was geweldig hoe de supporters ons vandaag weer steunden. Ik heb geen leeg stoeltje gezien in het hele stadion. Komende zaterdag hoop ik dat ze weer vol achter onze ploeg staan."

Lucassen baalt van de 1-1, maar hij ziet volop kansen voor zijn ploeg. "Dit gelijkspel is teleurstellend, zeker omdat we verzuimden meer te scoren. Het kan in Emmen alle kanten opgaan. Aan ons de taak om zo sterk mogelijk te zijn."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Late gelijkmaker zet eredivisiedroom van NAC nog even in de ijskast

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!