Liveblog

112-nieuws: auto ramt boom • grote verkeerscontrole in Waalwijk

22 mei om 17:40 • Aangepast 31 mei om 02:05
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Liveblog

21.12

Bestuurder overleden na botsing

De bestuurder van een auto is om het leven gekomen toen die op het Voske in Baarle-Nassau tegen een boom reed. Volgens de politie lijkt het te gaan om een eenzijdig ongeluk.

Lees hier meer over het ongeluk.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
21.09

Problemen op het spoor

Door een defecte bovenleiding rijden er tijdelijk geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht. De problemen zullen volgens de NS pas rond half twee vannacht verholpen zijn.

18.42

Auto en fietser botsen

Een fietser is lichtgewond geraakt, toen hij op de rotonde van de Beethovenlaan en de Admiraalsweg in Drunen werd aangereden door een auto. De man is in de ambulance nagekeken. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. Zo is te zien dat het voorwiel compleet vervormd is. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog niet bekend.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
17.49

Auto's in beslag genomen bij controle

Bij een grote verkeerscontrole in Waalwijk hebben politieagenten in opleiding woensdag in samenwerking met de belastingdienst zo'n 200 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden er 9 voertuigen in beslag genomen en werd er voor ongeveer 100.000 euro aan openstaande schulden geïnd.

35 bestuurders kregen een bekeuring, 25 kwamen goed weg. Zij kregen géén bon, in verband met de politieacties van dit moment. Agenten delen geen boetes meer uit voor lichte overtredingen, om zo een betere pensioenregeling af te dwingen.

17.37

Auto eindigt tegen boom

Een man is ernstig gewond geraakt, toen hij op de Meijelseweg in Heusden van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Mogelijk raakte de bestuurder onwel. Hij is door de brandweer uit de auto gehaald en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

17.32

Ongeluk op A2

Na een ongeluk op de A2 bij Boxtel, sta je vanuit Eindhoven zeker een uur in de file. Verkeer wordt op dit moment via de vluchtstrook geleid. De andere rijstroken worden nog opgeruimd.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
17.23

Schoorsteen op omvallen na blikseminslag

De brandweer heeft woensdagmiddag een deel van de Grotestraat in Waalwijk afgezet, nadat de bliksem insloeg bij een huis daar. Door die klap staat een schoorsteen op omvallen. Met spanbanden wordt de schoorsteen nu op z'n plaats gehouden, tot een speciaal bedrijf de schade heeft hersteld.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
16.42

Man valt in het water

Een man is woensdagmiddag op de Buitenhaven in Den Bosch in het water beland. Hulpdiensten hebben hem uiteindelijk met een hoogwerker terug de kade opgehesen. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Lees hier meer

16.41

Drukte op wegen rondom Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...
15.35

Mannen aangehouden na inval

De politie heeft woensdagochtend twee mannen opgepakt in Tilburg. Agenten vielen een huis aan de Pijlijserstraat binnen, waar mogelijk drugs zouden worden verhandeld. De afgelopen periode kwamen daarvan meerdere meldingen binnen bij de politie. In het huis werden dertien wikkels met cocaïne gevonden.

De 61-jarige bewoner, een bekende van de politie, werd bij de inval gearresteerd. Ook een 51-jarige man uit Breda die bij hem op bezoek was, werd opgepakt. Die laatste had ook nog een gevangenisstraf van drie maanden open staan.

15.26

Vrouw stapt op tijd uit brandende auto

In Helmond is een auto volledig uitgebrand. De bestuurster merkte op de Kanaaldijk dat er iets niet in orde was en parkeerde de auto vervolgens op de oprit van een bedrijf. Dat bleek net op tijd, want de auto stond al snel in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust, maar kon niet voorkomen dat de wagen volledig uitbrandde.

14.44

Eerste demonstranten komen aan bij universiteit

Bij Tilburg University zijn vanmiddag de eerste pro-Palestijnse demonstranten aangekomen. Zij zijn met tentjes en andere kampeerspullen naar de universiteit gekomen om te protesteren tegen het standpunt van Tilburg University in het conflict tussen Israël en Gaza. De universiteit heeft laten weten het protestkamp te gedogen en wil het vreedzaam en veilig laten verlopen.

14.24

Agenten vinden gestolen koperlading terug

Dieven die in de nacht van 18 op 19 mei pallets warmtepompen en koper uit een vrachtwagen haalden in Oosterhout, zijn die alweer kwijt. De politie heeft de peperdure lading teruggevonden in een bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs. In Oosterhout werden de spullen met een waarde van een half miljoen euro gestolen vanaf een terrein van een transportbedrijf. Agenten kwamen de spullen op het spoor door het achterhalen van een trekker die de dieven gebruikten. De dieven zelf zijn voor zover bekend niet opgespoord.

13.17

Automobiliste raakt van de weg na botsing

Een vrouw is in haar personenauto van de weg geraakt toen ze op de Industrieweg in Boxtel vanmiddag op een bestelbus van PostNL botste. De vrouw en de bestuurder van de bestelbus raakten niet gewond. De auto van de vrouw moest worden opgehaald door een bergingsbedrijf. De bestuurder van de bestelbus kon verder rijden na het ongeval.

De plek van het ongeval (foto: SQ Vision/Sander van Gils).
De plek van het ongeval (foto: SQ Vision/Sander van Gils).
De zijkant van de auto raakte flink beschadigd (foto: SQ Vision/Sander van Gils).
De zijkant van de auto raakte flink beschadigd (foto: SQ Vision/Sander van Gils).

13.13 uur - Bestelbus en auto botsen op elkaar
Op de N321 in Beers zijn een bestelbus en een auto vanmiddag frontaal met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de auto is door de brandweer bevrijd. Er kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter naar de plek van het ongeval. Het is niet duidelijk hoe zwaar de verwondingen van de bestuurders zijn.

12.39

Vrachtauto A73 weggehaald, snelweg vrijgegeven

Rijkswaterstaat heeft een van de vrachtwagens van het ongeval op de A73 bij Vierlingsbeek weggehaald. De snelweg is weer vrij en de rommel is opgeruimd.

12.35

Grasmaaier knalt op lpg-installatie

Op de A58 in de buurt van Rucphen is mogelijk een lek ontstaan in een lpg-installatie nadat er een grasmaaier tegenaan kwam. Dat is volgens de politie gebeurd bij een tankstation. De brandweer is onderweg.

10.31

Vrouw gewond bij botsing op de A2

Een vrouw is vanochtend gewond geraakt bij een kopstaartbotsing op de A2 bij Leende in de richting van Eindhoven. Er waren meerdere auto's bij betrokken. De vrouw is behandeld door ambulancepersoneel en moest naar het ziekenhuis. De snelweg is kort dicht geweest vanwege een hond die in een van de voertuigen zat. Die moest naar een plek in de buurt worden gebracht om opgevangen te worden.

De snelweg bij Leende was even afgesloten (foto: WdG/SQ Vision).
De snelweg bij Leende was even afgesloten (foto: WdG/SQ Vision).
Auto's raakten beschadigd (foto: WdG/SQ Vision).
Auto's raakten beschadigd (foto: WdG/SQ Vision).
Een hond werd in de buurt opgevangen (foto: WdG/SQ Vision).
Een hond werd in de buurt opgevangen (foto: WdG/SQ Vision).
10.20

A50 dicht na ongeval

De A50 is deze morgen afgesloten nadat er een ongeluk gebeurde met meerdere voertuigen tussen Sint Oedenrode en Son en Breugel. Mensen kunnen omrijden via Den Bosch.

Lees meer over het ongeval

09.26

Auto belandt in sloot

Een automobiliste is vanochtend op de Hulteneindsestraat in Hulten in een sloot terechtgekomen. Ze is daarbij niet gewond geraakt. Haar auto is door de klap flink beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de beek getakeld en meegenomen.

De auto raakte zwaar beschadigd (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
De auto raakte zwaar beschadigd (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
Een bergingsbedrijf kwam de auto ophalen (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
Een bergingsbedrijf kwam de auto ophalen (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
09.00

File op de A73 door ongeluk

Op de A73 bij Vierlingsbeek is er vanochtend een lange file ontstaan door een ongeluk met twee vrachtauto's. Het ongeval is gebeurd op de snelweg in de richting van Brabant. Een van de vrachtwagens is in een weiland tot stilstand gekomen. Een bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vertraging is zo'n 20 minuten.

Door het ongeluk moet het verkeer over de linkerrijstrook (foto: SK-Media).
Door het ongeluk moet het verkeer over de linkerrijstrook (foto: SK-Media).
De schade aan de vrachtauto was groot (foto: SK-Media).
De schade aan de vrachtauto was groot (foto: SK-Media).
08.17

Boom blokkeert fietspad

Een boom is vanochtend vroeg omgewaaid op een fietspad op de Oirschotsedijk in Eindhoven. Daar zijn geen gewonden bij gevallen. De brandweer zaagt de boom vanochtend in stukken, waarna die worden weggehaald door een bedrijf dat verstand heeft van het rooien van bomen. Fietsers kunnen er niet door.

De brandweer aan het werk bij de omgewaaide boom (foto: SQ Vision/Arno van der Linden).
De brandweer aan het werk bij de omgewaaide boom (foto: SQ Vision/Arno van der Linden).
Het fietspad is afgezet (foto: SQ Vision/Arno van der Linden).
Het fietspad is afgezet (foto: SQ Vision/Arno van der Linden).
08.00

Vertraging door vrachtauto op de A27

Bij knooppunt Hooipolder in de richting van Breda is vanochtend file door een kapotte vrachtauto. Die is in de berm terechtgekomen. De rechterrijstrook is dicht. Er is volgens de ANWB 12 kilometer file en veertig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Kapotte auto zorgt voor file op A67

Een kapotte auto zorgt vanochtend voor een file op A67 in de richting van Eindhoven. De weg is weer vrij, maar er staat nog wel een file van 12 km voor knooppunt Leenderheide. Het verkeer heeft veertig minuten vertraging.

02.00

Camper door brand verwoest

Aan de Pieter Brueghelstraat in Roosendaal is afgelopen nacht een camper door brand verwoest. De brand werd rond twee uur gemeld bij de brandweer. Toen de brandweer bij de brand aankwam stond de camper in lichterlaaie. Brandweerlui hadden het vuur snel onder controle. De camper moet als verloren worden beschouwd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
20.27

Elektrische auto in brand gevlogen

Op een parkeerplaats aan de Joannes Zwijsenlaan in Oss stond gisteravond een elektrische auto in brand. De Tesla Model S met een nieuwwaarde van bijna 100.000 euro vatte rond half acht vlam. Omdat de brandweerlieden vanwege de wekelijkse oefenavond al op de kazerne waren, konden ze snel uitrukken. Met hydraulisch gereedschap werd de 'motorkap' van de Tesla opengebroken waarna het vuur snel onder controle werd gebracht. Maar dat kon niet voorkomen dat de auto als verloren mag worden beschouwd. De politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting.

Hier lees je meer over hoe lastig het soms is om een brandende elektrische auto te blussen

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
20.03

Persoon overleden nadat hij in het Wilhelminakanaal terechtkomt

In Dongen is gisteravond iemand in het Wilhelminakanaal beland.Dat gebeurde nabij de kruising Kanaaldijk-Noord en de Doelstraat. Een man en vrouw zagen de drenkeling toen ze rond half acht hun hond uitlieten. Ze sloegen direct alarm. Daarop kwamen diverse brandweerkorpsen uit de omgeving in actie. Een duikersteam uit Breda haalde de persoon uit het water. Behalve de brandweer, schoten ook de politie en een medisch team van de traumahelikopter te hulp. Verder kwamen drie ambulances op de melding af. De reanimatie van het slachtoffer werd direct op de kant van het kanaal ingezet. Daarna is de drenkeling met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij korte tijd later overleden. Wie de man is, weet de politie nog niet. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

18.21

Wateroverlast in de hele provincie

Felle buien zorgden op meerdere plekken in de provincie voor overlast. Op meerdere plekken stonden straten blank. Het KNMI had voor dinsdagavond code geel afgegeven. In Oisterwijk moest de Albert Heijn de deuren zelfs sluiten vanwege de wateroverlast.

Hier lees je meer over de wateroverlast in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!