Megavilla die Roger Lips liet bouwen geveild voor 3,3 miljoen euro

23 mei om 18:00 • Aangepast 5 juni om 02:03
nl
De villa van Hollywoodachtige proporties aan de Heinsbergenstraat in Uden heeft donderdag bij een openbare veiling 3,3 miljoen euro opgebracht. De verkoop is daarmee nog niet zeker, zegt de makelaar. "Als deze deal doorgaat, dan krijgt de koper de laagste vierkantemeterprijs van Brabant."
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De Udense villa - in opdracht van de plaatselijke ex-vastgoedmagnaat Roger Lips gebouwd - brengt James Bond een beetje naar Brabant. Het heeft een zwembad dat met een druk op de knop onder het buitenterras vandaan komt. De koper krijgt verder op 1.600 meter woonoppervlakte onder meer zes slaapkamers, vier badkamers, een bioscoop en een horecakeuken waar een sterrenchef jaloers op is.

De vrouw die er nu met haar kinderen woont, vindt de villa te groot en doet het daarom graag van de hand. De villa kwam ooit te koop voor 11 miljoen euro en de prijs zakte uiteindelijk naar 7,5 miljoen. Er waren meerdere bezichtigingen, maar er hapte niemand toe.

"Alles onder de vijf miljoen is een cadeautje."

Donderdag lijkt de verkoop met een bod van 3.330.000 euro op een openbare veiling een stap dichterbij te zijn gekomen. Maar bij makelaar Leslie de Ruiter van Christie's International Real Estate, die de verkoop begeleidt, is er na afloop vooral teleurstelling. "Ik vind alles onder de vijf miljoen een cadeautje. Als de koper het huis voor dit bedrag krijgt, heeft die de laagste vierkante meterprijs van Brabant."

Of de superluxe villa echt wordt verkocht, is uiteindelijk aan de huidige eigenaresse. Makelaar De Ruiter heeft haar na de veiling kort gesproken. "Dat was een neutraal gesprek. Ik wil niet vooruitlopen op wat het gaat worden." De eigenaresse kan het bod uit de veiling naast zich neerleggen. De hoogste bieder moet daarnaast kunnen aantonen dat die het miljoenenhuis kan betalen. Lukt dat niet, dan gaat er ook een streep door de verkoop.

De villa is een van de grootste huizen van Brabant. Het werd in opdracht van de Udense ex-vastgoedmagnaat Roger Lips in 2008 gebouwd voor het enorme bedrag van 20 miljoen euro. Nadat Lips failliet werd verklaard, werd het huis door de bank verkocht aan de inmiddels overleden man van de huidige eigenaresse.

Na zijn faillissement in 2013 stripte Lips het hele huis en nam hij de vlucht naar Dubai, waar hij tot nu verblijft. Het Openbaar Ministerie eiste in een zitting in april dat Lips vier jaar de cel ingaat voor faillissementsfraude en witwassen.

"Als de verkoop doorgaat, is het de deal van de eeuw."

De Ruiter denkt dat er volgende week een knoop wordt doorgehakt over de verkoop van de Udense villa. "Het kan een 'ja' zijn maar ook een 'nee'. Als het doorgaat, dan is het de deal van de eeuw."

foto: Christie’s International Real Estate/Michael van Oosten.
foto: Christie’s International Real Estate/Michael van Oosten.
De filmzaal (foto: Hulstkamp Christie's Makelaars).
De filmzaal (foto: Hulstkamp Christie's Makelaars).
Het buitenzwembad (foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda
Het buitenzwembad (foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!