Video

Door de vele regen is het extra passen en meten voor festival Ploegendienst

23 mei om 20:29 • Aangepast 5 juni om 02:08
nl
“Kantelen, schuiven, bewegen, aanpassen en vooral puzzelen.” Voor de organisatie achter het Bredase festival Ploegendienst is het voor de editie van dit weekend flink passen en meten. Oorzaak: de vele regenval van de afgelopen tijd. Het house- en technofestival vindt plaats bij de Galderse Meren en daar staat het water wat hoger dan normaal. De podia zullen een andere plek moeten vinden. Organisator Tijn Kapteijns gaat die uitdaging niet uit de weg.
Profielfoto van Yannick WezenbeekProfielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Het is voor het team achter Ploegendienst alsof het terug naar de tekentafel gaat. Door de regenbuien van de afgelopen maanden steeg het water van de Galderse Meren. Organisator Tijn Kapteijns loopt donderdag met opgerolde broekspijpen over wat straks het festivalterrein is. Hij wijst naar gele boeien die nu in het water drijven. "Vorig jaar kon je die bijna aanraken vanaf het strand."

"Er is minder capaciteit, maar het scheelt niet veel."

Om wat meer ruimte te maken voor bezoekers zal een deel van het parkeerterrein worden omgedoopt tot festivalterrein. Ten opzichte van vorig jaar mist een stukje strand en er is ook minder ruimte over voor de podia. En door het hoge water mogen er wat minder mensen naar binnen. "Het verschil is gelukkig niet zo heel groot", zegt Kapteijns. "Maar er is wel minder capaciteit."

"We hebben voor hetere vuren gestaan."

Op zaterdag verwacht de organisatie zo'n tienduizend festivalgangers. Zondag zijn dat er zesduizend. Kapteijns zit zeker niet in zak en as over de uitdaging die het water met zich meebrengt. "Het komt goed. We hebben voor hetere vuren gestaan. Dit dwingt ons ook tot creativiteit. Door de natuur moeten we opnieuw goed naar de indeling van het terrein denken. Ik heb er nog steeds heel veel zin in."

Ploegendienst Festival is dit jaar op 29 en 30 juni.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Festivalorganisator Tijn Kapteijns: 'Iedereen snakt naar geluksmomenten'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!