NAC vol vertrouwen na bereiken finale: 'Breda zal helemaal gek worden'

25 mei om 20:25 • Aangepast 5 juni om 02:05
nl
'Van zero naar hero en dat in een paar weken.' Middenvelder Casper Staring spreekt van een tot nu toe knotsgek seizoen van NAC. Zijn ploeg plaatste zich zaterdagavond voor de finale van de play-offs om een plaats in de Eredivisie door FC Emmen met 0-3 te verslaan. "De buitenwacht heeft ongetwijfeld gedacht wat we in de play-offs te zoeken hadden. Wij konden maar één ding doen en dat is onze supporters geven wat ze verdienen: strijd en resultaten."
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

NAC kwam op bezoek bij FC Emmen geen moment in de problemen. Staring: "Ons begin was fantastisch met twee snelle goals en dan misten we nog een grote kans. We waren een stuk scherper dan in de heenwedstrijd. De geweldige 0-3 van Roy Kuijpers zorgde ervoor dat FC Emmen gebroken was. Al kan een bal altijd verkeerd vallen en met het thuispubliek erachter kunnen er rare dingen gebeuren. Maar wij kwamen niet in de problemen en op de counter waren we gevaarlijk."

Staring merkt dat na de 0-3 winst op FC Emmen het verwachtingspatroon hoog is. "Natuurlijk krijg je vertrouwen als je wint, dat zal onze tegenstander in de finale ook hebben. Onze supporters hebben ons weer fantastisch gesteund en dat belooft wat voor dinsdag. Ik verwacht een enorme heksenketel in eigen stadion."

"We gaan er een stapje bovenop doen."

Een verklaring voor het succes in de play-offs noemt hij de fitte groep. "Het hele seizoen hebben we te maken gehad met blessures en schorsingen. In de play-offs kunnen we voor het eerst met dezelfde elf starten. We hebben er alles aan gedaan om hier te komen. Nu komen de belangrijkste duels, we gaan er een stapje bovenop doen. Met onze snelle jongens en creativiteit kunnen we het iedereen moeilijk maken."

"Niet het mooiste voetbal, maar resultaat is overtuigend."

Zijn compagnon op het middenveld Aimé Omgba vond dat zijn ploeg niet eens zo heel goed speelde. "Het was zeker niet het mooiste voetbal, maar het resultaat is overtuigend. Hoe we de finale hebben bereikt is helemaal niet belangrijk, het gaat om het resultaat."

"Nu geloven ook andere mensen in NAC."

NAC naar de Eredivisie, het zou zomaar kunnen. "Wij hebben als spelersgroep altijd vertrouwen gehad, al kwam het er in de competitie lang niet altijd uit. Nu geloven andere mensen ook in NAC. Waarom het nu wel lukt? De play-offs zijn wedstrijden op zich. In de kleedkamer hebben we tegen elkaar gezegd dat we de competitie achter ons laten en alleen deze wedstrijden tellen. We hebben nog niks, maar met de steun van ons publiek gaan we vol voor promotie. Breda zal helemaal gek worden."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!