Video

Duwboot gezonken, een van de opvarenden moet zich laten behandelen

26 mei om 18:14 • Aangepast 5 juni om 02:04
nl
Op de Merwede is zondagmiddag bij Sleeuwijk een duwboot gezonken. Er waren drie bemanningsleden aan boord. Eén van hen is volgens de politie en Rijkswaterstaat in het water terechtgekomen. Een binnenvaartschipper wist het slachtoffer uit het water te halen, waarna het bemanningslid zich medisch kon laten behandelen.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De boot zonk rond halfvijf zondagmiddag en de berging duurde tot twee uur 's nachts. Het scheepvaartverkeer had er geen last van. Hoe de boot kon zinken, is onbekend. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat wordt dit onderzocht.

Alleen stuurhuis bleef boven water
De boot zat met kabels vast aan een lege duwbak. Alleen het stuurhuis bleef boven water. Het is niet duidelijk hoe de twee andere opvarenden wisten te voorkomen dat ook zij in de Merwede zouden vallen. Het is evenmin bekend waar het drietal vandaan komt. Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat maken ze het alle drie naar omstandigheden goed. Hulpdiensten waren in groten getale aanwezig, waaronder de politie en de brandweer.

Na het ongeluk lekte de duwboot dieselolie. Dit is geprobeerd in te dammen en is vervolgens zo goed mogelijk opgeruimd. "Gelukkig viel de hoeveelheid mee", laat de woordvoerder weten. "Het scheepvaartverkeer had van deze werkzaamheden geen last, het kon er gewoon langs en werd waar nodig begeleid door Rijkswaterstaat."

Bergingsbedrijf
De duwboot is naar een bergingsbedrijf gebracht. Daar wordt deze verder bekeken en wordt de olie die er nog in zit eruit gepompt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!