Video

NAC houdt volle focus na overwinning: 'Niet de luxe om rustig aan te doen'

29 mei om 00:05 • Aangepast 12 juni om 02:04
nl
NAC is na de 6-2 winst op Excelsior hard op weg naar de Eredivisie. Van lichte promotiekoorts is geen sprake meer, de supporters kunnen niet wachten op een terugkeer naar het hoogste niveau. Toch proberen de spelers van NAC de hoge verwachtingen te temperen. "Of we met een been in de Eredivisie staan? Dat tweede been is in ieder geval nog helemaal nergens", zegt verdediger Jan Van den Bergh.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Van den Bergh is een sensatie deze play-offs. De verdediger scoort, geeft assists, gaat voorop in de strijd en is berucht vanwege zijn verre ingooien. De Belg is trots op de teamprestatie in de vijf gespeelde wedstrijden in de play-offs. "We laten zien dat het niveau in de competitie niet het niveau was dat we kunnen halen. We spelen met zoveel drang naar voren en met een hoge intensiteit. En dan zo'n geweldig publiek dat je naar voren duwt. Het was een avondje NAC voor in de geschiedenisboeken."

De ruime overwinning van dinsdag wil volgens de verdediger nog niks zeggen. "Het eerste dat we in de kleedkamer tegen elkaar hebben gezegd, is dat we absoluut niet de luxe hebben om het rustiger aan te doen bij de volgende wedstrijd in Rotterdam. We moeten ons volledig focussen en alles geven."

"We mogen niet denken dat we er al zijn."

Ploeggenoot Boy Kemper weet als geen ander hoe gek het eraan toe kan gaan in de play-offs. Hij speelde bij ADO Den Haag, toen tegenstander Excelsior een 3-0 achterstand goedmaakte en uiteindelijk na een 4-4 eindstand won in de strafschoppenreeks. "Twee rode kaarten, penalty's, een rare uitslag: het leek vanavond wel handbal. Als wij met deze cijfers van Excelsior kunnen winnen, kunnen ze dat ook van ons. We mogen absoluut niet denken dat we er al zijn."

Uiteraard was de verdediger tevreden met het eindresultaat, maar niet met het vertoonde spel. "Natuurlijk hebben de rode kaarten ons geholpen. Maar wij hebben soms in de wedstrijd stomme keuzes gemaakt en het ons onnodig moeilijk gemaakt. Uiteindelijk hadden we meer goals mogen maken, maar we kunnen natuurlijk niet zeggen dat we ontevreden zijn."

"Onze supporters gaan helemaal uit hun plaat."

De supporters zullen komende zondag en maandag in ieder geval in hun agenda noteren voor een mogelijk volksfeest. "Het wordt iedere week gekker in Breda. Ik woon midden in de stad en zie hoe erg het leeft. Als ik uit het raam kijk, zie ik spandoeken en vlaggen. Op straat spreken mensen me regelmatig aan. Onze supporters gaan helemaal uit hun plaat. Bizar hoe ze meeleven."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

NAC zet reuzenstap richting Eredivisie, 6-2 zege op Excelsior

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!