Video

Nepagent vast, droeg kogelwerend vest en reed in auto met blauwe flitsers

30 mei om 06:45 • Aangepast 12 juni om 02:03
nl
Een 53-jarige man is woensdagnacht aangehouden omdat hij zich in Zevenbergen voordeed als politieagent. Hij had een vals legitimatiebewijs bij zich en nog andere spullen die mensen moesten overtuigen dat hij een echte agent was. De man uit Zwijndrecht is aangehouden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie kreeg woensdagnacht meerdere meldingen, omdat de man zich in Zevenbergen verdacht gedroeg. Hij deed zich daar voor als agent. Hij droeg een soort kogelwerend vest met portofoon. Ook had de man een soort nep politie-legitimatiebewijs. Verder was de auto waarin hij reed voorzien van blauwe zwaailichten.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Verhoor
Agenten deden direct onderzoek, maar troffen de verdachte toen niet meer in Zevenbergen aan. "Op basis van de informatie die we van oplettende burgers kregen, zijn we verder gaan zoeken", laat een politiewoordvoerster donderdagochtend weten. "We kregen daarbij hulp van collega’s van de eenheid Rotterdam en de eenheid Landelijke Expertise en Operaties. Zij zagen de man vervolgens rijden op de A16. Ze wisten hem op de afrit Zwijndrecht aan de kant van de weg te zetten."

De man is vastgezet. Zijn auto en de kleren die hij droeg, zijn in beslag genomen. De man wordt donderdagochtend gehoord.

Wat de man precies gedaan had in Zevenbergen, is vooralsnog niet naar buiten gebracht. "Ook wij willen heel graag weten wat hij in Zevenbergen deed en of hij ook ergens anders is geweest. Dat maakt deel uit van het onderzoek."

De nepagent droeg een kogelwerend vest met daarop een portofoon (foto: Instagram politie Roosendaal).
De nepagent droeg een kogelwerend vest met daarop een portofoon (foto: Instagram politie Roosendaal).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!