Video

René laat NAC-clublied uit draaiorgel knallen: 'Feest kan beginnen'

30 mei om 14:29 • Aangepast vandaag om 11:42
nl
Orgelman René Scheepers (57) uit Breda is er helemaal klaar voor. Zondag staat hij met zijn draaiorgel voor het stadion in Breda om NAC muzikaal de Eredivisie in te spelen. Om de sfeer voor het thuisfront te verhogen, heeft hij speciaal het NAC-clublied en ‘Breda, ik hou van jou’ om laten zetten op daaiorgelmuziek. “Mooi toch?! Wat mij betreft, kan het feest beginnen”, lacht René.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Toegegeven, ook deze superfan heeft deze week wat slapeloze nachten achter de rug. Maar na de monsterzege op Excelsior van dinsdag kan het volgens René zondag echt niet meer stuk. ‘Hé hé hé hé hup N.A.C.’ klinkt sindsdien vrijwel non-stop op het terrein van zijn bedrijf in Breda. En René? Die zingt keer op keer mee. “Nee, daar krijg ik nooit genoeg van.”

De orgelman werd in Limburg geboren, maar voelt zich na 35 jaar inwoner van de stad een echte Bredanaar. “Ik heb een geel-zwart hart, zeker weten. Mijn draaiorgel heet niet voor niets ’t Turfschip en kijk eens naar de versiering er bovenop. Bredase vlaggetjes uiteraard.”

"Voor en na de wedstrijd en in de pauze ga ik los bij P5."

Zondagmiddag is René van plan om al vroeg naar het stadion te komen. “Voor en na de wedstrijd en in de pauze ga ik los bij P5. Met tienduizend supporters wordt dat één groot meezingfestijn. Zelf ben ik niet zo tekst vast dus dat valt dan niet op, hahaha.”

Over zijn favoriete nummer hoeft de orgelman niet lang na te denken. “Voor mij is dat ‘Breda, ik hou van jou’ van Thijs van der Molen.” René haast zich naar de achterkant van zijn pierement om zijn lievelingsnummer aan te zwengelen. “Zal ik nog een klein stukje karaoke doen?” Hij wacht het antwoord niet eens af en schraapt zijn keel: “De wereld zal nog niet vergaan zolang de liefde blijft bestaan, ja de liefde voor ons eigen N.A.C.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!