Video

Medewerker hogeschool bedreigd en verwond met mes, verdachte aangehouden

30 mei om 14:24 • Aangepast 14 juni om 02:06
nl
De man die donderdagochtend een medewerker van Fontys Hogeschool Eindhoven zou hebben bedreigd en verwond met een mes, is aangehouden. De politie hield de verdachte, een man zonder vaste woon-of verblijfplaats, aan voor een inbraak later die ochtend. Toen werd duidelijk dat hij ook verdacht wordt van de bedreiging in de onderwijsinstelling aan de Rachelsmolen.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De verdachte zit vast. Donderdagochtend werd de school tijdelijk ontruimd toen bleek dat een medewerker gewond was geraakt door een man die haar had bedreigd met een mes. De verdachte zou mogelijk nog in de school zijn. Reden om het gebouw te ontruimen.

De politie had het eerder donderdagochtend over een bedreiging en schermutseling met een mes. Het leek hierbij niet om 'een bewust tegen de instelling gerichte actie te gaan', zo zei ze.

Een medewerkster van de hogeschool werd rond tien voor acht met een mes bedreigd door een voor haar onbekende man. Dit gebeurde in een toiletruimte. De vrouw raakte lichtgewond aan haar hand. Wat er precies is voorgevallen moet blijken uit verder onderzoek, zegt de politie.

Het is niet duidelijk of het om een leraar gaat. Studenten spraken van een docent die gewond zou zijn geraakt. Ook hadden ze het over een student die dit zou hebben gedaan. Dat laatste lijkt gezien de leeftijd van de nu aangehouden verdachte en het feit dat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft niet te kloppen. De politie wil hierover echter niks zeggen.

Hogeschool tijdelijk ontruimd
De politie vermoedde dat de verdachte zich mogelijk verscholen hield in de hogeschool. Daarom werd de onderwijsinstelling tijdelijk ontruimd. Het hele complex werd doorzocht, maar de verdachte werd niet gevonden.

Later donderdagochtend, rond tien uur, vond een inbraak plaats in een bedrijfspand aan de Nuenenseweg in Eindhoven. De politie hield de verdachte daar op heterdaad aan. De man voldeed ook aan het specifieke signalement van de verdachte van de bedreiging in de hogeschool.

De politie vermoedt daarom dat het om dezelfde man gaat, maar dat moet verder onderzoek definitief uitwijzen.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

'Leraar gewond na ruzie en bedreiging met mes op hogeschool'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!