Liveblog

112-nieuws: man rijdt lantaarnpaal uit de grond • vertraging op de A67

13 juni om 06:07 • Aangepast 26 juni om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.43

Scooterrijder snelt weg na aanrijding

De politie doet donderdagavond een oproep op Instagram aan mensen die iets weten over een aanrijding tussen een fietser en een scooter op de Beugenseweg in Oeffelt. De aanrijding vond daar volgens de politie woensdagochtend tussen kwart voor acht en acht uur plaats. De fietser is gewond achtergelaten op de plek van het ongeval. Een groepje scholieren was mogelijk getuige van de aanrijding.

22.07

Man steelt spullen en wordt uit huis gezet

Een man in Someren is deze week zijn huis en zijn baan kwijtgeraakt omdat hij spullen uit een schuurtje had gestolen. Hij had onder meer flessen drank en een kettingzaag meegenomen. Toen mensen de man in de straat zagen lopen, zijn ze hem gaan volgen tot hij bij zijn eigen huis aankwam. Agenten gingen vervolgens het huis van de man binnen en troffen daar de gestolen spullen aan. De eigenaren hebben die teruggekregen en vonden dat genoeg straf voor de man: ze deden geen aangifte van diefstal meer. De man is wel door zijn huisbaas uit zijn huis gezet en omdat die ook zijn werkgever is, besloot die de man ook te ontslaan.

De spullen die de man had gestolen (foto: politie Someren).
De spullen die de man had gestolen (foto: politie Someren).
19.57

Jongen aangehouden voor afsteken zwaar vuurwerk

De politie kreeg vanmiddag meldingen dat er op de Schildstraat in Eindhoven jongeren handgranaten af aan het steken waren. Toen agenten poolshoogte namen in de wijk, hoorden ze ook enorme knallen. Ze zagen een groepje jongeren wegrennen en konden een paar van hen staande houden. Een gesprek leverde alleen niets op, want de jongeren hadden geen knalvuurwerk of iets anders op zak.

Even later zagen ze een 14-jarige lopen die ze ook controleerden. Hij bleek zwaar vuurwerk bij zich te hebben. De jongen had zelfs spul van de zwaarste categorie mee, het zogenaamde F4-vuurwerk. Alleen mensen met een speciale vergunning mogen dat afsteken. Alsof de jongen er daarmee nog niet genoeg bij was, vonden agenten honderd stuks van dit vuurwerk in zijn ouderlijk huis. Hij werd aangehouden en moest zijn zware knallers aan de politie geven.

Het zware vuurwerk (foto: Wijkagenten Vaartbroek).
Het zware vuurwerk (foto: Wijkagenten Vaartbroek).
18.53

Ongeval op de A67

Door een pechgeval op de A67 is de rechterrijstrook even afgesloten geweest bij Eindhoven in de richting van Venlo. Op het stuk tussen knooppunt De Hogt en Geldrop staat er daarom drie kilometer file. De vertraging was zo'n 35 minuten. Rond zeven uur was de snelweg weer vrij.

18.17

Bekeuringen uitgedeeld bij fatbikecontrole

Agenten hebben vandaag in de wijk De Bunders in Veghel bekeuringen uitgedeeld bij een controle van fatbikes en tweewielers met een motor. Ook checkten ze de tweewielers op het geluid dat ze maakten. Er zijn 67 bekeuringen uitgedeeld en twee motoren inbeslaggenomen, omdat de bestuurders geen rijbewijs hadden. De meeste bekeuringen werden gegeven voor het fietsen door voetgangersgebied en het vasthouden van de telefoon.

17.26

Auto knalt op lantaarnpalen

Op de Bredaseweg in Tilburg is een automobilist vanmiddag tegen twee lantaarnpalen aan gebotst. Hij moest na het ongeval door ambulancepersoneel worden behandeld. Hij reed een van de palen helemaal omver. De schade aan de paal is groot en van de voorkant van zijn auto is weinig meer over. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

De schade aan de auto was groot (foto: SQ Vision/Toby de Kort).
De schade aan de auto was groot (foto: SQ Vision/Toby de Kort).
De lantaarnpaal werd uit de grond gereden (foto: SQ Vision/Toby de Kort).
De lantaarnpaal werd uit de grond gereden (foto: SQ Vision/Toby de Kort).
16.36

Een deel van Eindhoven zit zonder stroom

Enexis is vanmiddag bezig om een stroomstoring op te lossen die een deel van Eindhoven heeft geraakt. De stroomstoring werd gemeld om tien over half vier en treft 1735 huishoudens. Enexis zegt dat monteurs aan de slag zijn om de problemen te verhelpen.

Het gebied dat zonder stroom zit (foto: Enexis).
Het gebied dat zonder stroom zit (foto: Enexis).
15.52

Brommerrijder gewond na aanrijding

Een automobilist die vanmiddag wilde afslaan op de Heitstraat in Oosteind heeft daarbij een man op een brommer aangereden. De brommerrijder reed over het fietspad toen de auto op hem botste. De man raakte door de smak gewond aan zijn been. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis toe gebracht. De politie onderzoekt nu hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

De zijkant van de auto en de brommer liepen flinke schade op (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
De zijkant van de auto en de brommer liepen flinke schade op (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
De auto was na het ongeval behoorlijk ingedeukt (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
De auto was na het ongeval behoorlijk ingedeukt (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
15.36

Vrachtauto botst met fietser

Op de kruising van de Vlaszak en de Boschstraat in Breda is vanmiddag een fietser in botsing gekomen met een vrachtwagen. De vrouw op de fiets zou in de dode hoek van de vrachtauto hebben gezeten. Ze is naar het ziekenhuis gebracht en het is niet duidelijk hoe het met haar gaat. Door het ongeval is het druk in het verkeer in de omgeving van het ongeval.

Van de fiets is na het ongeluk weinig over (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
Van de fiets is na het ongeluk weinig over (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
14.42

Mannen opgepakt met inbraakspullen en taser

Twee mannen, een van 38 jaar uit Zevenbergen en een van 42 uit Moerdijk zijn afgelopen nacht in Oud Gastel aangehouden door de politie. In de auto waarin ze zaten lagen inbrekerswerktuig, kentekenplaten die mogelijk gestolen zijn, een taser en een mes. Surveillerende agenten zagen rond vijf uur vannacht op de parkeerplaats aan de Holstraat een auto staan met twee inzittenden naast een geparkeerde aanhangwagen met een matrixbord. Dit trok de aandacht van de agenten en voerden een controle uit. De verdachten zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

13.34

Vrachtwagen en personenauto botsen

Op de rotonde van de Leursebaan met de IABC is een vrachtwagen met een personenwagen gebotst. Hoe is niet duidelijk. De personen auto kwam vast te zitten tussen de vangrail en de vrachtwagen. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij. De brandweer heeft de inzittenden geholpen met uit het voertuig te komen. De auto is zwaar beschadigd. De politie sloot een gedeelte van de rotonde. Een berger gaat de auto takelen.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
12.09

Minder treinen tussen Breda en Tilburg

Tussen Breda en Tilburg rijden er veel minder treinen door een defecte trein. De storing duurt tot ongeveer een uur vanmiddag. Ook rijden er tot ongeveer kwart voor drie vanmiddag minder treinen op de route Roosendaal en Vlissingen wegens technisch onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
11.42

Botsing twee auto's

Op de kruising Brusselstraat met Braschaatstraat in Breda zijn vanmorgen twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen raakte flink beschadigd. Een persoon werd in de ambulance gecontroleerd op mogelijke verwondingen. Wie er geen voorrang verleende is niet duidelijk.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
09.59

Brand in Budel

Vanmorgen kort na negen uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand op de Anthony Fokkerstraat in Budel. Op het dak van een winkelmagazijn, waar werkzaamheden plaatsvonden, was brand ontstaan. Meerdere blusvoertuigen en een ladderwagen werden ingezet om de brand te bestrijden. Dankzij het snelle optreden van de brandweer en de medewerkers was de situatie al snel onder controle. Bij het incident raakte niemand gewond.

Brand op dak winkelmagazijn, medewerker met brandwonden naar ziekenhuis

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
08.10

File door kapotte mestwagen op A2

Op de A2 van Utrecht naar Den Bosch staat bij knooppunt Empel een mestwagen met pech. Daarom is één rijstrook dicht. Het verkeer moet daarom rekening houden met een uur extra reistijd, meldt Rijkswaterstaat. Omrijden kan via de A73 en de A67.

04.15

Zwaar vuurwerk bij huis, politie doet onderzoek

Bij een huis aan de Vivaldistraat in Eindhoven is vannacht een explosie geweest, dat meldt de politie. Het gebeurde rond kwart over vier. Een voordeur en een ruit zijn beschadigd. De politie denkt dat dat de explosie is veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

Er is niemand gewond geraakt. De politie roept mensen die iets gezien of gehoord hebben, of camerabeelden hebben, op om zich te melden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
00.10

Treinen rijden weer

Tussen Den Bosch en Oss rijden de treinen weer. Gisteravond rond acht uur viel het treinverkeer stil na een aanrijding bij station Rosmalen.

18.05

Voetganger aangereden op zebrapad

Gisteren is er een voetganger aangereden door een auto aan de Slimstraat in Udenhout. De vrouw, die het zebrapad overstak, is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Foto: Toby de Kort.
Foto: Toby de Kort.
Foto: Toby de Kort.
Foto: Toby de Kort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!