Video

Explosief gaat af bij huis, politie doet onderzoek

13 juni om 06:20 • Aangepast 26 juni om 02:04
nl
Bij een huis aan de Vivaldistraat in Eindhoven is in de nacht van woensdag op donderdag een explosie geweest, meldt de politie. Het gebeurde rond kwart over vier. De voordeur en een ruit zijn beschadigd.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Door de explosie raakte niemand gewond. De brievenbus is door de ontploffing uit de voordeur verdwenen, het glas van de voordeur is stuk. De tuin en de stoep voor het huis zijn afgezet met lint. De forensische opsporing doet onderzoek bij het huis.

De politie denkt dat de explosie is veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Ze roept mensen, die iets gezien of gehoord hebben of camerabeelden hebben, op om zich te melden.

Cijfers over aanslagen
Volgens de NOS waren er dit jaar in Nederland al bijna 500 aanslagen met explosieven. De politie registreerde dit jaar tot 1 juni 496 aanslagen en pogingen daartoe. Vooral in Rotterdam en Amsterdam en omgeving is het weer fors toegenomen.

De cijfers komen naar buiten op de dag dat Tweede Kamerleden in gesprek gaan met deskundigen over hoe het aantal aanslagen omlaag te krijgen.

Het aantal aanslagen met explosieven en pogingen daartoe kwam vorig jaar uit op 1057. In de meeste gevallen zijn woningen het doelwit en daarbij wordt vaak gebruikgemaakt van zwaar vuurwerk of een brandbom.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!