Video

Flitspalen langs 30-wegen? Eindhoven voelt er wel wat voor

21 juni om 08:50 • Aangepast 5 juli om 02:03
nl
De gemeente Eindhoven bekijkt de mogelijkheid om flitspalen neer te zetten langs wegen waar 30 kilometer per uur de maximumsnelheid is. Dat laat de gemeente weten naar aanleiding van een proef hiermee in Amsterdam. "We volgen deze proef met belangstelling", meldt een woordvoerder.
Profielfoto van Studio040
Geschreven door

Eindhoven wil het autoverkeer, met name binnen de rondweg, terugdringen. Een lagere maximumsnelheid is ook veiliger voor fietsers en voetgangers, zo denkt de gemeente. Als het aan het stadsbestuur ligt, wordt de maximumsnelheid op steeds meer plekken verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Om te onderzoeken of automobilisten zich houden aan zo'n lagere maximumsnelheid wordt in Amsterdam nu een 'flitsproef' gehouden. Dit is de eerste snelheidscontrole in Nederland op een 30-weg. Eindhoven zegt deze pilot 'met belangstelling te volgen'.

Of Eindhoven dit Amsterdamse voorbeeld gaat volgen, is nu nog de vraag. Daarvoor wacht de gemeente de resultaten van de pilot af. Over een paar maanden is er een evaluatie. Mocht de proef succesvol zijn, dan bekijkt Eindhoven of deze maatregel ook lokaal kan worden uitgerold.

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

In deze straat in Eindhoven verlangen ze naar een flitspaal

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!