Bomvolle snelwegen door EK-duel Oranje-Frankrijk en Guus Meeuwis

21 juni om 16:13 • Aangepast 5 juli om 02:08
nl
De Brabantse wegen stonden vrijdag al vroeg vol met stilstaand verkeer. Rond kwart voor 4 was er zo'n 750 kilometer file in het land, waaronder veel files op de A2 en de A58. Volgens Rijkswaterstaat is een van de redenen voor de drukte de EK-wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk die om negen uur begint. Ook geeft Guus Meeuwis opnieuw een Groots-concert in Eindhoven, wat zorgt voor drukte.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Op de A2 was het erg druk. Tussen de afrit Sint-Michielsgestel en knooppunt Empel stond 8 kilometer file, wat zo'n 40 minuten vertraging opleverde. Verder in het zuiden stond ruim 6 kilometer file op de A2 van Maastricht richting Eindhoven, tussen Oirschot en knooppunt Batadorp. De rit duurde daardoor 31 minuten langer.

Op de A58 van Tilburg richting Eindhoven was het eveneens aansluiten. Tussen Moergestel en het knooppunt Batadorp stond 9 kilometer file en was de vertraging een klein halfuur. De andere kant op stond 9 kilometer stilstaand verkeer tussen Best en Moergestel, met 33 minuten vertraging. Tussen Tilburg-Reeshof en knooppunt Galder reed het over ruim 11 kilometer langzaam, met 22 minuten vertraging.

'Op wedstrijddagen zien we vaker de spits vroeg beginnen. Men wil ruim op tijd thuis zijn, rustig eten, de vlag hijsen, vlaggetjes schminken en de oranje pruik zoeken', aldus Rijkswaterstaat op X.

'Meerdere polonaises op de weg'
Bij Rijkswaterstaat kennen ze hun Brabantse klassiekers best goed. 'Ook Guus Meeuwis begint vandaag eerder vanwege het EK. Helaas gaat niet iedereen 'Per Spoor', waardoor we nu al meerdere polonaises zien op 'De Weg' bij Eindhoven. Voor de mensen die straks 'Samen Zijn' in 'Brabant', 'Houd Moed' en check voor vertrek', laten ze weten op X.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!