Video

Partybus kwam terug van Guus Meeuwis, chauffeur op tijd uit bus

23 juni om 16:47 • Aangepast 5 juli om 02:07
nl
De A58 van Tilburg naar Breda bij Bavel is zondagmiddag tijdelijk afgesloten omdat er een zogeheten partybus in brand stond. De chauffeur had passagiers naar het concert van Guus Meeuwis in Eindhoven gebracht en was op de terugweg. Hij kon op tijd uitstappen. Op beelden is te zien dat er van de bus weinig meer over is.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De chauffeur van de bus vertelt aan Omroep Brabant dat hij de temperatuur van de motor zag oplopen, waarna er plots rook te zien was. Hij heeft de bus aan de kant gezet. Het voertuig ging volgens hem in tien minuten in vlammen op.

"Heel de achterkant stond al in brand toen ik 'm aan de kant zette." Z'n jas vergat hij mee te nemen. "Daar zat alles in, maar het is gelukkig allemaal achter de rug."

Een woordvoerder van de brandweer Midden- en West-Brabant zei eerder dat er meerdere passagiers in de bus zaten, maar dat bleek niet te kloppen. De chauffeur was de enige.

Lange file
Rijkswaterstaat sloot in eerste instantie de complete snelweg in beide richtingen vanwege de rookoverlast. Na een tijdje kon de weg van Breda naar Tilburg weer open om vervolgens ook een rijstrook vrij te geven van Tilburg naar Breda. Er stond een lange file met zo'n drie kwartier vertraging.

Inmiddels is de ergste verkeershinder voorbij. De afrit bij Bavel is nog afgesloten vanwege opruimwerkzaamheden.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!