Video

Vandalen aan de slag met brandblusser: 'De hele zooi ondergespoten'

24 juni om 17:53 • Aangepast 10 juli om 01:21
nl
Marjolein Bindels werd maandagmorgen onaangenaam verrast door een vernieling bij een tankstation in Overloon. Daar hadden onbekenden niet alleen het hele tankstation maar ook de auto van haar gezin onder handen genomen met een brandblusser. Alles was wit door het bluspoeder. “Ze hebben echt de hele zooi ondergespoten.”
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

In de nacht van zondag op maandag is een brandblusser leeggespoten op het tankstation van Esso aan de Irenestraat. Hierdoor werd het hele gebied bedekt met poeder. Ook de auto van Marjolein (34), haar partner Sebas en twee kinderen is volledig wit gespoten.

Het tankstation aan de Irenestraat in Overloon was helemaal wit (foto:  Albert Hendriks/De Maasdriehoek).
Het tankstation aan de Irenestraat in Overloon was helemaal wit (foto: Albert Hendriks/De Maasdriehoek).

Met als gevolg flinke schade aan de lak, want het poeder beschadigt de verf van de auto. “Het is nu al ingevreten. Het is ontzettend bijtend spul. Vanmorgen kreeg ik de auto niet aan de praat. Ook onder de motorkap is het poeder terechtgekomen." De schade is ook na het wassen van de auto nog goed te zien.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Tot overmaat van ramp is de schade niet gedekt. "Want we hebben een WA-extra verzekering en geen All Risk en die dekt geen vandalisme", weet Marjolein. Ze hebben wel vaker gedoe in de straat zoals afval dat in de tuin wordt gegooid of mensen die staan te urineren. "Maar dit slaat echt alles. We hebben de auto pas een jaar en hadden er extra voor gespaard.”

Ze hoopt dat de daders gepakt worden en heeft daarom een oproep gedaan op Facebook. Ook heeft ze beelden opgevraagd van de Esso en de friettent. Mogelijk staan de daders op camera. “Wij willen heel graag weten wie deze grapjassen zijn.”

Het witte poeder is goed te zien (foto: Marjolein Bindels).
Het witte poeder is goed te zien (foto: Marjolein Bindels).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!